ACTUEEL NIEUWS

Voorzieningen clubhuis

Met ingang van 15 juni 2021 zijn de douches en kleedkamers in het clubhuis voor en na de trainingen weer te gebruiken.
En nog meer goed nieuws: de koffie en thee op zaterdag na de training krijg je tot 1 september gratis.

Trainingsrooster per 19 mei 2021

Het actuele trainingsrooster vind je hier


Op 19 mei 2021 zijn er landelijk versoepelingen voor de sport gekomen. Hieronder lees je wat dit inhoudt voor samen sporten bij AV Triathlon. We starten hiermee op zaterdag 22 mei. Voor de jeugdatletiek zijn er geen wijzigingen.

Volwassenen vanaf 27 jaar mogen op de sportaccommodatie en in de openbare buitenruimte in groepsverband sporten onder de volgende voorwaarden:
• sporten mag alleen op 1,5 meter afstand van anderen
• de maximale groepsgrootte is 30 personen
• wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan

Ook jongvolwassen van 18 tot en met 26 jaar mogen in de openbare buitenruimte in groepsverband sporten. Voor jongvolwassen gelden de volgende voorwaarden:
• zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar
• onderlinge trainingswedstrijden zijn toegestaan (zonder publiek)

Clubhuis
Zaterdags is er buiten bij het clubhuis een kraam voor koffie, thee en koek ‘To Go’, dus ophalen en meenemen. In ieder geval in de maand mei is dit gratis. Het nuttigen hiervan doe je op het terras of het grasveld, op 1,5 meter afstand van elkaar. Clubhuis, kleedkamers en douches  zijn gesloten, toilet in de gang bij nood beschikbaar. De krachtruimte is ook nog niet beschikbaar.

Hardlopen volwassenen
Voor de hardloopgroepen komt een aangepast rooster. Het uitgangspunt is: verzamelen bij het clubhuis, maar wel gespreide starttijden. De trainers informeren per e-mail en App groepen hun lopers.

Wandelsport
Ook voor de wandelgroepen (nordic walking en sportief wandelen) is er een aangepast rooster dat de trainers met hun leden delen.

Fietstraining
Wat het fietsen op de weg betreft gaan de groepen weer trainen op de maandag én de woensdag.

Zwemmen
Voor de zwemtrainingen is overleg gaande met de Amerena. Zwemmers worden door de zwemcoördinator geïnformeerd over de herstart.

Algemene maatregelen

Natuurlijk zijn we blij dat er weer samen gesport kan worden. Toch blijven we hameren op de algemene veiligheid- en hygiëneregels hieronder en voor iedereen geldt: gebruik je gezonde verstand. Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. Als je positief getest bent en/of een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis.

• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de training klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak.
• Houd altijd 1,5 meter afstand met personen van 18 jaar of ouder (uitzonderingen op de 1,5 meter staan hieronder vermeld).
• Vermijd drukte.
• Volg altijd de aanwijzingen zoals looproutes en instructies van de organisatie, bijvoorbeeld van trainers en bestuursleden.
• Was vaak je handen met water en zeep, ook voor en na bezoek sportaccommodatie.
• Schud geen handen.