Locaties

Onze zwemtrainingen vinden het grootste deel van het jaar plaats in het Sportfondsenbad. In het zomerseizoen zwemmen we in kleinere groepen in open water: Zeumeren en Henschotermeer.

Sportfondsenbad

In het Sportfondsenbad trainen we het hele jaar in het 50 meter bad. Het bad heeft 8 banen. Wij maken we gebruik van minimaal 6 banen. Iedere baan kent zijn eigen niveau.

Adres: Bisschopsweg 175, Amersfoort.

Henschotermeer
Henschotermeer

Open water zwemmen

In de zomermaanden zwemmen we ook in open water. We maken daarvoor onderling afspraken. Uiteraard heb je een speciale uitrusting nodig, vooral vanwege de temperatuur van het water.

We gaan afwisselend naar het Henschotermeer bij Woudenberg,  of naar Zeumeren (bij Voorschoten). Beide circa 20 minuten per auto vanaf Amersfoort centrum.

Van beide zwemplassen wordt de waterkwaliteit gemonitord. Al jaren is de kwaliteit van het zwemwater in beide plassen uitstekend. Desondanks brengt het open water zwemmen extra risico’s voor de gezondheid met zich mee. Ook in zwemwater van uitstekende kwaliteit kunnen vervelende bacteriën voorkomen. het zwemmen is derhalve uitdrukkelijk op eigen risico. Zodra de kwaliteit in het open water onvoldoende wordt bevonden staken we onze zwemactiviteiten.

Deel:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

LEES ONS CLUBBLAD

Lees alle clubladen >

Laatste tweets @AVTriathlon

FOTO’s EN VIDEO’s