Menu

Veel gestelde vragen

Hoe kom ik aan een trainingsprogramma?

AV Triathlon heeft een aanbod voor zwemmen, fietsen en lopen. Je stelt als triatleet je eigen trainingsprogramma samen. Als beginnend triatleet is dat best lastig. Je kunt advies vragen aan onze triathlontrainers hoe je het beste jouw persoonlijke programma kunt samenstellen. Online zijn ook programma’s beschikbaar, op de website van de Nederlandse Triathlon bond vind je veel informatie.

Wat is het verschil tussen competitie en wedstrijden?

AV Triathlon doet met vier teams mee met triathloncompetitie georganiseerd door de Nederlandse Triathlon Bond,  meer informatie vind je hier. Als je meer informatie wilt of ook mee wilt doen in een van onze divisieteams met dan kun je je aanmelden. Onze vereniging doet op verschillende niveaus mee, dus ook als beginnende triatleet is er de mogelijkheid om mee te doen.

Wil je als individu aan een wedstrijd deelnemen dan kan dat uiteraard ook. Onze eigen vereniging organiseert ieder jaar in september de Keistad Triathlon, maar er worden er in heel Nederland wekelijks wedstrijden georganiseerd.

Wat is en doet de Nederlandse Triathlon Bond (NTB)?

De NTB vertegenwoordigt de belangen van haar 131 triathlonverenigingen, 86 organisaties van evenementen en de ca. 9.500 leden (individueel of in verenigingsverband) en op jaarbasis bijna 23.000 daglicentiehouders. De NTB is aangesloten bij NOC*NSF, de ETU en de ITU. De NTB overkoepelt alle multidisciplinaire duursporten.

De NTB maakt  al dertig jaar mogelijk dat triatleten, duatleten en andere combiduursporters hun hobby uitoefenen tijdens veilige evenementen in heel Nederland. Ook AV Triathlon is aangesloten bij de NTB.

Als je je aanmeldt als lid van AV Triathlon kun je je ook direct aanmelden als lid van de NTB en een wedstrijdlicentie aanvragen.

 

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons dan een bericht.