Menu

Trainerscommissie

Trainerscommissie (‘commissie hardlopen volwassenen’)

V.l.n.r. Ruud van den Eshof, Christl Foekema, Boudewijn ten Haken, Anique van der Meijden, Patrick Eysbach, Joop Aalbers, Joop Klein Haarhuis

Wat doen we

Deze commissie is er voor alle trainers die training geven aan volwassen lopers. Een belangrijke commissie, want met zo’n 50 trainers verzorgen wij vele trainingen voor alle trainingsgroepen van AVT. Bijna alle dagen van de week, in weer en wind, het hele jaar door.

De trainerscommissie zorgt ervoor dat trainers gestimuleerd en gefaciliteerd worden om hardlooptraining te geven, en zorgt voor scholing en informatie-uitwisseling. En als een trainer geblesseerd raakt of met ander ‘lief en leed’ van doen heeft, zijn wij er ook weer voor onze trainers. De commissie wil dat de trainers, het hart van de vereniging, gepassioneerd en verantwoord al hun trainingen kunnen blijven geven. Een mooie taak voor een goed doel: mensen laten bewegen op een verantwoorde manier.

Deskundigheid

We vinden het belangrijk dat de trainingen kwalitatief goed door onze trainers worden begeleid. Daarom bieden we een voortdurende kwaliteitsimpuls aan alle trainers, door middel van een ‘train de trainer’ programma. Binnen de vereniging hebben we genoeg potentieel om trainers middels clinics, workshops en presentaties, nieuwe inzichten aan te bieden. Dat doen we minimaal drie maal per jaar. Daarnaast zorgen we ervoor dat nieuwe trainers worden opgeleid.

Trainingsroosters

We zorgen als commissie voor een continuïteit van alle trainingen, zowel in de winter als in de zomer. Voor deze beide seizoenen maken we een rooster met diverse trainingen voor alle niveaus. Belangrijk hierbij is dat er voldoende trainers zijn, zodat we altijd twee trainers hebben per niveaugroep.

Veiligheid

Met het oog op de veiligheid is het beleid van AV Triathlon en de commissie dat minimaal twee trainers beschikbaar moeten zijn voor de diverse trainingsgroepen en dat de groepsgrootte minimaal 10, maximaal 25 atleten bedraagt. Ook willen we als commissie dat er een homogeen prestatieniveau binnen de groepen is. De trainers houden dit in de gaten en stimuleren atleten te trainen op het niveau dat het beste bij hen past.

We dragen eraan bij dat onze trainers voorbereid zijn op een calamiteit, door het oefenen van situaties, het jaarlijks opfrissen van de reanimatiekennis, het verstrekken van een alu-deken en het hameren op een gevuld EHBO tasje. Alle trainers die een avondtraining verzorgen, ontvangen een reflecterend hesje met AVT-trainer erop.

Blessureherstel en -preventie

Voor lopers die een blessure hebben of herstellend zijn, is er een blessure-hersteltraining op zaterdagochtend. Deze training wordt  gegeven door Ton Duits, Adrie van Graafeijland en Ron Moeliker.

Samenstelling

De commissie bestaat uit de volgende leden:

Voorzitter Christl Foekema
Vice-voorzitter Ruud van den Eshof (afvaardiging bestuur, rooster)
Leden Patrick Eysbach (niveau 2, running bootcamp)
Boudewijn ten Haken (trimgroep, 5- en 10 km opbouw, niveau 1)
Joop Klein Haarhuis (baan)
Joop Aalbers (niveau 3 en 4)
Notulist Anique van der Meijden

De commissie vergadert 6 x per jaar.

Overleg en contact

Tweemaal per jaar is er een vergadering voor alle trainers, in maart en oktober. Hierbij wordt onder meer het rooster voor het komende halfjaar vastgesteld. Tussendoor is er overleg binnen de niveaugroepen (0-1, 2, 3-4-5). Met een nieuwsbrief (Trainersmail) blijven trainers op de hoogte van specifieke trainerszaken.
E-mail adres trainerscommissie: trainerszaken@avtriathlon.nl

 

Flexpool

Heb je als trainer een specialiteit die je wilt ontwikkelen of toepassen? Of heb je bepaalde (werk)ervaring die van pas kan komen voor de hardlooptrainers? Er komen regelmatig klussen/taken op de trainerscommissie af die de moeite waard zijn en waar ook jij bij kunt helpen. Zoals het regelen van trainingen richting een bepaald evenement, het geven van een workshop/clinic, het organiseren van een trainersbijeenkomst of het uitzoeken van bepaalde informatie. In dat geval pas je perfect in de ‘flexpool’. Dat is een groep trainers die wél wat wil doen, maar niet te veel vergaderen. Je hebt altijd een link met één van de leden van de trainerscommissie. Met jouw talent help je je medetrainers en daarmee ook de hardlopers binnen onze club. Mail aan trainerszaken@avtriathlon.nl en we nemen graag contact op.