Menu

Trainerscommissie (‘commissie hardlopen volwassenen’)

Wat doen we

Deze commissie is er voor alle hardlooptrainers. Een belangrijke commissie, want met zo’n 60 trainers verzorgen wij vele trainingen voor alle trainingsgroepen van AVT. Bijna alle dagen van de week, in weer en wind, het hele jaar door.

De trainerscommissie zorgt ervoor dat trainers gestimuleerd en gefaciliteerd worden om hardlooptraining te geven, en zorgt voor scholing en informatie-uitwisseling. En als een trainer geblesseerd raakt of met ander ‘lief en leed’ van doen heeft, zijn wij er ook weer voor onze trainers. De commissie wil dat de trainers, het hart van de vereniging, gepassioneerd en verantwoord al hun trainingen kunnen blijven geven. Een mooie taak voor een goed doel: mensen laten bewegen op een verantwoorde manier.

Deskundigheid

We vinden het belangrijk dat de trainingen kwalitatief goed door onze trainers worden begeleid. Daarom bieden we een voortdurende kwaliteitsimpuls aan alle trainers, door middel van een ‘train de trainer’ programma. Binnen de vereniging hebben we genoeg potentieel om trainers middels clinics, workshops en presentaties, nieuwe inzichten aan te bieden. Daarnaast zorgen we ervoor dat nieuwe trainers worden opgeleid.

Trainingsroosters

We zorgen als commissie voor een continuïteit van alle trainingen, zowel in de winter als in de zomer. Voor deze beide seizoenen maken we een rooster met diverse trainingen voor alle niveaus.

Veiligheid

Met het oog op de veiligheid is het beleid van AV Triathlon en de commissie dat minimaal twee trainers beschikbaar moeten zijn voor de diverse trainingsgroepen en dat de groepsgrootte minimaal 10 en maximaal 25 atleten bedraagt. De trainers monitoren dat er een homogeen prestatieniveau binnen hun groep is en stimuleren atleten te trainen op het niveau dat het beste bij hen past.

We dragen eraan bij dat onze trainers voorbereid zijn op een calamiteit, door het oefenen van calamiteiten, het jaarlijks opfrissen van de reanimatiekennis, het verstrekken van een alu-deken en attenderen op voldoende EHBSO materiaal. Alle trainers die een avondtraining verzorgen, ontvangen een AVT-trainer reflecterend hesje.

Samenstelling

De commissie bestaat uit de volgende leden:

  • Joop Aalbers
  • Joop Klein Haarhuis
  • Bastiaan Grimm
  • Boudewijn ten Haken
  • Anique van der Meijden
  • Ruud van den Eshof (vz)

De commissie vergadert 6 x per jaar.

Overleg en contact

Tweemaal per jaar is er een vergadering voor alle trainers, in maart en oktober. Hierbij worden actuele zaken en langere termijn kwesties besproken en is er ruimte voor discussie met- en vragen van de trainers. Met een nieuwsbrief (Trainersmail) blijven trainers op de hoogte van specifieke trainerszaken.
Het e-mail adres van de trainerscommissie is: trainerszaken@avtriathlon.nl

 

Flexpool

Heb je als trainer een specialiteit die je wilt ontwikkelen of toepassen? Of heb je bepaalde (werk)ervaring die van pas kan komen voor de hardlooptrainers? Er komen regelmatig klussen/taken op de trainerscommissie af die de moeite waard zijn en waar ook jij bij kunt helpen. Zoals het regelen van trainingen richting een bepaald evenement, het geven van een workshop/clinic, het organiseren van een trainersbijeenkomst of het uitzoeken van bepaalde informatie. In dat geval pas je perfect in de ‘flexpool’. Dat is een groep trainers die wél wat wilt doen, maar niet teveel wilt vergaderen, een zogenaamde tweede schil. Je hebt altijd een link met één van de leden van de trainerscommissie. Met jouw talent help je je medetrainers en daarmee ook de hardlopers binnen onze club. Mail aan trainerszaken@avtriathlon.nl en we nemen graag en snel contact met je op.