Bootcamp

 

bootcamp1Altijd al een keer willen Bootcampen……….., nou dat kan!
In oktober 2017 start bij AV Triathlon het volgende Running Bootcamp (RB) programma van 12 weken. Tijdens deze periode van 12 weken laten we je kennismaken met de trainingsvorm Running Bootcamp.

Running Bootcamp is “Sterker worden door de combinatie van krachtoefeningen en hardlopen”. Het is een full body workout en dat is goed voor je vitaliteit, algehele conditie, uithoudingsvermogen en ook je loophouding. Dat komt je duurvermogen en snelheid ten goede en je wordt minder blessuregevoelig.

Bij de krachtoefeningen gebruik je voornamelijk je eigen gewicht. En daarbij zo’n beetje alles wat Birkhoven te bieden heeft (heuvels, zand, (boom-)stammen en elkaar). Dus we gebruiken voor de oefeningen in principe geen apparaten, banden en zware gewichten, maar…… je weet maar nooit.

bootcamp2

In elke training komen de grote spiergroepen thematisch langs: arm‐, romp‐, bil‐ en beenspieren. Het thema staat voor de oefeningen die extra aandacht krijgen tijdens de training. In de RB Core training ligt er meer nadruk op de rompoefeningen. En bij RB Arms&Legs training zijn de armen en benen aan de beurt. Een bijzonder thema is de RB Duo training. Hierbij train je in koppels en werk je tijdens de oefeningen samen. Door op deze verschillende manieren te trainen kun je misschien nog spieren ontdekken waarvan je niet eens wist dat je ze had.

bootcamp3

 

Voor wie is dit Running Bootcamp programma bedoeld?
In principe voor ieder niveau. Wel adviseren we dat je goed in staat bent om deel te nemen als je de 5 km binnen maximaal 30 minuten kunt afleggen. Binnen de training zorgen we ervoor dat eenieder op zijn eigen niveau en intensiteit kan trainen. De eerste trainingen leggen we de nadruk op de techniek/uitvoering en laten we zien dat er voor de meeste oefeningen een lichte, gemiddelde en zware variant is. Zo kan eenieder zelf bepalen hoe zwaar en intensief je wilt trainen. Op deze manier blijft het leuk voor eenieder en zeker niet onbelangrijk: voorkomen we blessures.

LZ 2016 - loophouding

Wie zijn de trainers?
Jullie Running Bootcamptrainers zijn: Boudewijn ten Haken, Dennis Hennequin, Marcel Hagen en Arie Kingma. Gecertificeerde, gemotiveerde en ervaren trainers , die elke training garant staan voor een uitdagend programma. Elke trainer heeft een eigen trainingsstijl, wat zorgt voor variatie.

bootcamp4

Wanneer starten we?
De training start in oktober 2017. Het aantal deelnemers is maximaal 24 in verband met de persoonlijke aandacht die we elke deelnemer willen geven.

Enthousiast en nieuwsgierig geworden?  Vanaf augustus 2017 start de aanmelding en kun je je opgeven met een berichtje via het RunningBootcamp@avtriathlon.nl mailadres.

bootcamp5

Deel:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page