Menu

Running Bootcamp

Op zaterdag 11 januari 2020 start er bij Sportvereniging AV Triathlon weer een cursus Running Bootcamp Basis.

Deze cursus is speciaal bedoeld voor mensen die willen kennis maken met het Running Bootcampen, of de stap naar de Running Bootcamp Pro-groep nog wat te groot vinden.

Deelname is niet geheel vrijblijvend. Gezien de grote belangstelling verwachten we dat je er in principe elke training bent.

Wil je meedoen, geef je dan snel op, want het aantal plaatsen is beperkt (max. 25).

Meld je aan door een mail te sturen aan het Bootcamp Team

Ook niet-leden kunnen deelnemen aan deze basiscursus. De kosten voor deze 12-weken cursus bedragen dan € 45,-.

Wat is Running Bootcamp?

Running Bootcamp, dat is: ‘sterker worden door de combinatie van krachtoefeningen en hardlopen.’ Dat is goed voor je vitaliteit, algehele conditie, uithoudingsvermogen, en ook je loophouding. Dat komt je duurvermogen en snelheid ten goede en je wordt minder blessure gevoelig. Deelnemers uit eerdere groepen omschrijven het als ‘pittig, afwisselend en vooral leuk!

Full body workout

Running Bootcamp is een full body workout in combinatie met je favoriete hobby, hardlopen. Bij de krachtoefeningen gebruik je je eigen gewicht , en daarbij zo’n beetje alles wat Birkhoven te bieden heeft: heuvels, zand, (boom-)stammen, en zoals gezegd soms elkaar. In principe dus geen apparaten, banden en zware gewichten, maar… we zeggen nooit nooit.

In elke training komen de grote spiergroepen langs : arm-, romp (core)- en bil- en beenspieren. Elke training heeft een thema. In de RB Core training is er meer nadruk op de romp oefeningen. Bij Arms & Legs zijn de armen en benen aan de beurt. En wie weet, misschien ontdek je in de eerste trainingen spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had!

RunningBootcamp Duo training

Een bijzonder thema is de RunningBootcamp Duo training. Dan trainen we in koppels en werk je in de oefeningen samen. Net weer anders, maar zeker niet minder pittig.

Je Running Bootcamptrainers zijn:

 • Marcel Hagen
 • Nienke ter Weijden
 • Arie Kingma
 • Jack Ambags
 • Richard Giesselbach
 • Boudewijn ten Haken

Dit zijn allen gecertificeerde, gemotiveerde en ervaren trainers, die elke training garant staan voor een uitdagend programma. Elke trainer heeft een eigen stijl, dat zorgt voor lekker veel variatie.

Ook in het schema is er variatie, in de oefeningen die we doen en de intensiteit ervan. Aan het begin van de cursus is er veel aandacht voor de uitvoering van de oefeningen, daar word je ook op gecoacht.

Het is de bedoeling dat je lekker intensief kunt trainen op je eigen niveau en vooral blessure vrij blijven. Veel van de oefeningen leren we je ook in een light variant en je hebt zelf invloed op de intensiteit in het aantal herhalingen.

Tussen de krachtoefeningen door wordt er flink gelopen en af en toe wordt er gesprint, soms toevallig net als we de heuvel op moeten natuurlijk :-).

Na anderhalf uur zijn alle belangrijke spiergroepen in je lichaam aan de beurt geweest en ben je fysiek flink uitgedaagd. Aan het einde van de training doen we een cooling-down, zodat je lijf weer in de herstelstand komt. En daarna kun je lekker aan het weekend beginnen!

 

De eerstvolgende training Running Bootcamp Basis start op zaterdag 30 maart 2019 om 09.00 uur.

 • We verzamelen buiten, op het gras, ter hoogte van de fietsenstalling.
 • Aantal deelnemers: maximaal 25, i.v.m. de persoonlijke aandacht die we elke deelnemer willen geven.
 • Elke training bestaat uit: Warming up, losmaak- , rek en strek en spierversterkende oefeningen, de Running Bootcamp kern, een full body workout gecombineerd met hardlopen en een Cooling Down.
 • Waar trainen we: de prachtige omgeving van Birkhoven, Monnickendamse bos en de Korte- en Lange duinen zijn ons domein.
 • Waar letten we op als je mee wilt doen met de Basis groep: je bent in staat 5 km in ongeveer 30-35 minuten te lopen en je bent lichamelijk fit.

Tot slot nog even over de Running Bootcamp Pro-groep: dat is een vaste groep op de zaterdagochtend, waarbij het niveau en de intensiteit van de oefeningen wat hoger liggen. Als de Bootcamp Basis groep je bevalt en je kunt het fysiek goed aan, dan kun je doorstromen naar de Pro’s. Een gezellige groep die ook regelmatig, overal in Nederland, trailruns loopt met elkaar, als onderdeel van het programma.

Tot ziens bij de Running Bootcamp!

Wil je meedoen of heb je een vraag? Stuur ons dan een berichtje.