Menu

Tacxen

Core-training & Tacx-training 

Of je nu zwemt, fietst of loopt: je haalt heel veel kracht uit je core: de spiergroepen tussen je knieën en je schouders. Vanaf maandag 25 september a.s. kun je deelnemen aan de wekelijkse core training van 19.30 tot 20.00 uur.  Aansluitend wordt er een Tacx training gegeven. Tacxen is een (interval) fietstraining op je eigen fiets, die je op een fietstrainer plaatst.

Core-training (19.30 – 20.00 uur)

Bij de core-training werk je aan de versterking van de spieren. Een half uurtje is een goede kickstarter om de spieren op kracht te houden. De oefeningen kunnen uitnodigen om de training thuis nog eens te herhalen. Deze training is geschikt voor iedere sporter die zijn core wil trainen. Aansluitend kun je deelnemen aan de tacx-training, maar dat is geen vereiste.

Trainingsprogramma

Het jaarplan is uitgewerkt in dit document.

Wat heb je nodig?

 • Handdoek
 • Yoga-mat: een eigen yoga-mat is optioneel. In het clubhuis liggen ook yoga-matten die je kunt lenen.

Tacx-training (20.00 – 21.00 uur)

In de herfst en winter trainen we met tacx-trainers in ons clubhuis. Met behulp van een fietstrainer of rollerbank fietsen we ons fit.
Je traint op je eigen niveau, waardoor de training voor iedereen toegankelijk is. Wil je toch naar buiten? Denk dan eens aan de mountainbiketrainingen.

Tijdens het trainingsseizoen kun je na afloop van de training je tacx en/of fiets opbergen in de kelder.

Trainingsprogramma

Het jaarplan is uitgewerkt in dit document.

Wat heb je nodig?

 • Een tacx. De meeste leden hebben een eigen tacx, die ze meenemen naar de vereniging. In de kelder is ruimte om de tacx op te bergen.
 • Je trainingsfiets, die je kunt monteren op de tacx. Racefiets, tijdritfiets of mountainbike: het maakt voor deze training niets uit.
 • Handdoeken: Je wil er twee: één voor op de grond en één voor je lichaam.
 • Een hartslagmeter wordt aangeraden. Tijdens de training wordt het inspanningsniveau gegeven en je hartslag is daarvoor een goede indicator.
  Ook powermeters worden aangeraden. De wattage geeft vaak een beter beeld van de inspanning en de maximale waarden geven een nieuwe dimensie en stimulans
  aan je trainingen. Voor de Tacx-trainingen is een powermeter geen vereiste, maar een pre.
 • Een trainingsmat voor onder de Tacx is optioneel.

Ik heb geen tacx!
Heb je (nog) geen tacx? In het clubhuis hebben we enkele tacxen te leen. Schroom niet en fiets gezellig een keertje mee.
Om teleurstellingen te voorkomen, is het reserveren van een leentacx een vereiste. Stuur even een bericht in de app-groep of mail naar wielrennen@avtriathlon.nl.

Programma

Iedere maandagavond met uitzondering van kerst en nieuwjaarsdag. Het clubhuis is vanaf 19.00 geopend.

19.15:  Klaarzetten van de tacxen
19.30:  Core
20.00: Tacx-training
20.50:  Cooling down

Nieuwe leden

Ben je benieuwd of het tacxen bij AV Triathlon wat voor je is? Je kunt vier keer op proef meedoen. Meld je vooraf aan via wielrennen@avtriathlon.nl