Menu

Jeugd

Bij AV Triathlon is atletiek een groepsactiviteit met aandacht voor het individu. Plezier en spel voeren de boventoon. Maar we dagen ook uit om persoonlijke grenzen op een verantwoorde wijze te verleggen.

Trainingsgroepen

In jeugdatletiek onderscheiden we pupillen en junioren. De groepsindeling vindt plaats op basis van leeftijd en gebeurt op basis van de categorie-indeling van de Atletiekunie.
Daarnaast hebben we voor de jeugd (6-18 jaar) met een lichamelijke beperking de Frame runnergroep.

 

Voor de periode 1 november 2023 tot en met 31 oktober 2024 is de indeling als volgt:

Categorie Geboortejaar Oude benaming Jongens en meisjes
Pupillen U8 2017 en later Minipupillen JPm en MPm
Pupillen U9 2016 Pupillen C JPC en MPC
Pupillen U10 2015 Pupillen B JPB en MPB
Pupillen U11/U12 2014/2013 Pupillen A1 / Pupillen A2 JPA1/MPA1 en JPA2/MPA2
Junioren U14 2012/2011 Junioren D JD1/MD1 en JD2/MD2
Junioren U16 2010/2009 Junioren C JC en MC
Junioren U18 2008/2007 Junioren B JB en MB
Junioren U20 2006/2005 Junioren A JA en MA
6 tot 18 jaar Frame runners RRJ en RRM
2004 en eerder Senioren

 

Pupillen

Vanaf zes jaar kunnen kinderen kiezen voor atletiek (mits er plek is). De jongsten (mini’s en C&B pupillen) leren spelenderwijs hun ritme, coördinatie, snelheid, lenigheid en behendigheid te ontwikkelen en bouwen hun uithoudingsvermogen op. De A-Pupillen leren bewuster de eerste basisvormen van atletiek: sprinten, 1000m, werpen, kogelstoten en hoog- en verspringen. De pupillen trainen twee keer per week.

D- en C-Junioren
De junioren leren de atletiekonderdelen bewust aan en breiden vaardigheden uit. Het lopen wordt gesplitst in sprint/horden, midden- en lange afstand. Daarnaast leren zij hoog- en verspringen, de driesprong, polsstokhoogspringen, kogelstoten, discus- en speerwerpen en evt. kogelslingeren. DC-junioren trainen drie keer per week.

A- en B-Junioren
Deze junioren gaan zich meer specialiseren. Zij kiezen de onderdelen die zij leuk vinden en ontwikkelen zich daarin verder.

Bij deelname aan wedstrijden geldt dezelfde groepsindeling, die van 1 november tot en met 31 oktober loopt. Bij de wisseling van het zomer- naar het winterrooster (in oktober direct na de clubkampioenschappen) gaan de kinderen al trainen volgens de daaropvolgende leeftijdsindeling per 1 november.

Framerunners
De Frame Running groep is voor kinderen van 6-18 jaar met een fysieke beperking, die in het dagelijks leven soms een rolstoel of rollator nodig hebben. Zij sporten met behulp van een running frame, een soort sportrolstoel met een zadel, borststeun en stuur, waarin je kunt lopen of rennen. De framerunners trainen op de looponderdelen (sprint, (middel-)lange afstanden, estafette) en de werponderdelen.
De Frame Running groep doet mee aan alle clubactiviteiten en gaat als groep soms ook naar andere wedstrijden.
Op de Frame Running pagina vindt u meer informatie over deze trainingsgroep.

Extra activiteiten voor de jeugd

Naast atletiek organiseren we voor de verschillende leeftijdsgroepen ook nog andere activiteiten. Te denken valt aan: bowlingmiddag, dropping, sinterklaasfeest, disco, weekend/trainingskampen. Ouders organiseren deze evenementen.

Trainingslocaties

Bostraining

Clubhuis AV Triathlon (doorrijden tot na de hockeyclub, rechts het pad in)
Barchman Wuytierslaan 236
3819 AC Amersfoort
telefoon: 033-4651871

 

Baantraining

Atletiekbaan Schothorst (gezamenlijk gebruik met Altis)
Schothorsterlaan 78
3822 NB Amersfoort
telefoon: 033-4801961

 

Zaaltraining

Gymzaal Reinaartpad 25
Amersfoort

 

Meer weten?

Op onze website is veel informatie te vinden over jeugdatletiek bij AV Triathlon. Mocht je toch nog vragen hebben over aanmelden en de wachtlijst dat kun je contact opnemen via jeugdwachtlijst@avtriathlon.nl. Voor andere aanvullende informatie (dus niet over aanmelding of wachtlijst), kun je terecht bij de jeugdcommissie via jeugd@avtriathlon.nl.