Menu

Woensdagavond: wielerbaan en toeren

Wielerbaan

Wielerbaan Zielhorst

Wielerbaan: april en september

Op de woensdagavonden trainen we aan het begin en het eind van het wegseizoen op wielerbaan Zielhorst. Deze trainingen zijn bedoeld om je wielertechniek te verbeteren. Er is veel aandacht voor het fietsen in een groep:

  • bochtentechniek: li-om, re-om, aansnijden, freewheelen en/of doortrappen, zithouding in de bocht, kijktechniek
  • aan het wiel rijden: afstand bewaren, snelheid doseren (met en zonder te remmen)
  • overnemen: wat is dat, hoe doe je dat en als het niet lukt wat dan?
  • enkele en dubbele waaiers fietsen
  • klimmen (viaduct): staand, zittend
  • communiceren: wat zeg je, wanneer, hoe, overleg met de trainer
  • je fiets: doet alles het goed, staat het goed afgesteld, banden ok?

Wie meedoet aan deze trainingen leert beter, efficiënter en veiliger wielrennen in een groep. Daarnaast werken we ook aan een goede basisconditie. Veel info kun je vinden op de site www.slimmerfietsen.nl

Om 19 uur verzamelen bij het clubhuis van WV Eemland (ter hoogte van start / finish). Houd er rekening mee dat mensen die al eerder gearriveerd zijn wellicht al inrijden op de baan.

Duur: tot de schemering. In maart/ april max circa 1,5-2 uur, in september korter.
Groepen 2 en 3. Meer info over de groepsindeling vind je bij de maandagavond trainingen. Afhankelijk van het niveau van de deelnemers en de opkomst zullen de trainers differentiëren.

Toeren: mei tot en met augustus

Wijk bij Duurstede

Pont Wijk bij Duurstede

Van mei tot en met augustus maken we op woensdagavond toertochten. We rijden door de wijde omgeving van Amersfoort: Ermelo, Lunteren, Wijk bij Duurstede, Kortenhoef, Zeewolde… De voorrijders bepalen de route. Iedere voorrijder heeft zijn voorkeuren, elke avond ziet er daardoor anders uit. Start van de trainingen is om 19 uur bij Amerena aan de Hogeweg te Amersfoort maps voor de exacte locatie.

Er zijn vaste voorrijders voor groep 2 en 3. Met ingang van 2016 heeft elk niveau een vaste verzamelplek, zodat snel duidelijk is hoe de samenstelling van de verschillende trainingsgroepen die avond is. Voor het vertrek wordt aan de leden gevraagd zich per groep op de juiste plek op te stellen. Afhankelijk van de opkomst voegen we groepen samen.

We toeren tot aan de schemering. Afstanden lopen op tot 80-90 km in juni.

Laatste nieuws (routes, bijzonderheden) over het toeren worden gedeeld via een app groepen: AVT Race wo av toeren  2 en AVT Race wo av toeren 3. Meld je via wielrennen@avtriathlon.nl als je wilt worden toegevoegd. In geval van slecht weer (regen, gladheid) wordt het toeren via deze appgroepen geannuleerd, uiterlijk een uur voor de aanvangstijd.

Wegkapiteins

Bij AV Triathlon streven we ernaar veilig en sociaal te fietsen. Wegkapiteins zijn daartoe opgeleid. Zij ondersteunen de voorrijders en coachen de groepen. Voorrijders bepalen de routes en het programma.

Trainers en voorrijders woensdagavond

Trainerswielerbaan:  Gerjan van Roekel, Mark Wossink en Gijsbert Raadgever

Voorrijders groep 2: Frank Zaal, Marc Veekamp

Voorrijders groep 3: Gijsbert Raadgever, Raymond Kievit