Menu

Clubrecords en bestenlijsten

Clubrecords outdoor

jongens
pupillen
jongens
junioren
mannen
sen/mas
meisjes
pupillen
meisjes
junioren
vrouwen
sen/mas

Clubrecords indoor

jongens
pupillen
jongens
junioren
mannen
sen/mas
meisjes
pupillen
meisjes
junioren
vrouwen
sen/mas

10-bestenlijsten baanatletiek

outdoor (bijgewerkt t/m 05-10-2021) indoor (bijgewerkt t/m 20-02-2021)

 Clubrecords wegwedstrijden

mannen vrouwen

 Bestenlijsten wegwedstrijden

bestenlijsten wegwedstrijden

Aanvraag clubrecord

Heb je een clubrecord verbeterd of geëvenaard, of denk je dat dit het geval is, vul dan het aanvraagformulier in. (Het formulier kan natuurlijk ook door bijvoorbeeld je vader, moeder of trainer worden ingevuld) Vul het formulier zo volledig mogelijk in.
Indien het clubrecord wordt goedgekeurd, wordt het zo spoedig mogelijk vermeld in de overzichten met alle clubrecords.

Spelregels voor de clubrecords baanatletiek

Toelichting 10-bestenlijsten baanatletiek

Hoe zijn de lijsten samengesteld?

  • 10-bestenlijsten voor de categorieën D-junioren t/m senioren.
  • Alleen de reguliere onderdelen, waarvoor ook clubrecords worden genoteerd. Estafettes worden niet in de lijst opgenomen.
  • Alleen onderdelen die op dit moment actueel zijn (dus bijvoorbeeld geen ‘oude’ gewichten speer). Meerkampresultaten in ‘oude’ samenstelling worden wel opgenomen indien de oude samenstelling bij een gelijk prestatieniveau minder punten oplevert dan tegenwoordig.
  • Looponderdelen t/m 400 meter: alleen ET. Toegevoegd is een lijstje met max. 5 handtijden indien sneller dan eigen ET-tijd en sneller dan de 10e ET-prestatie.
  • Looponderdelen t/m 200 meter: vanaf 2012 alleen met geldige rugwind (max 2,0 m/s). Daaronder staan eventueel prestaties zonder windmeting of met te veel rugwind, indien sneller.
  • Verspringen en hinkstapspringen B-junioren en ouder: vanaf 2012 alleen met geldige rugwind (max 2,0 m/s). Daaronder staan eventueel prestaties zonder windmeting of met te veel rugwind, indien verder.
  • Verspringen D- en C- junioren: vanaf 2016 alleen met geldige rugwind (max 2,0 m/s). Daaronder staan eventueel prestaties zonder windmeting of met te veel rugwind, indien verder.

Periodieke aanpassingen

De lijsten worden op de website niet permanent actueel gehouden maar met enige tussenpozen bijgewerkt.

Aanvullingen? Graag!

Mis je iets? Zitten er fouten in? Heb je een prestatie geleverd die niet in de lijst staat? Geef het door! Graag gedocumenteerd, dus met link of bijvoorbeeld kopie clubblad.

Toelichting clubrecords en bestenlijsten weg

De bestenlijsten weg bevatten voor een aantal standaardafstanden de beste prestaties per leeftijdscategorie uit de geschiedenis van de vereniging. Per lijst gaat het om maximaal 15 vermeldingen, er zijn echter wel ondergrenzen aan het prestatieniveau voordat een uitslag wordt vermeld. Er worden uitsluitend prestaties vermeld die geleverd zijn op gecertificeerde wegparcoursen of op wegparcoursen waarvan op een andere manier duidelijk is dat afstand correct is. De beste prestatie van iedere lijst is het clubrecord. Voor de clubrecords en de bestenlijsten van wegwedstrijden is het niet nodig een aanvraagformulier in te vullen. Heb je echter een prestatie geleverd die niet in de lijsten staat, stuur dan even een berichtje naar de bestenlijstenredactie.