Cursussen

Voor beginnende hardlopers bestaan er een aantal cursussen die gegeven worden door trainers die daarin gespecialiseerd zijn.

De trimcursus

Uitgangspunt bij het opzetten van de trimcursus is dat de deelnemers geen loopervaring hebben. We beginnen dus bij een ‘nulpunt’.

5 km-opbouw

De 5 km-opbouw is het vervolg op de trimcursus en duurt ook 12 weken. Het is de overbrugging tussen de trimcursus en de niveau 1 groepen.

10-km opbouw

Dit is een serie van 10 trainingen waarin je geleidelijk je duurloopvermogen ontwikkelt tot je 10 kilometer achter elkaar kan lopen. In de eerste training leggen we 3,5 km af. Daarna komt er elke week ongeveer 700 meter bij. Bij de eerste vier trainingen worden er ook loopscholingsoefeningen gedaan gericht op duurlopen.

Deel:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

LEES ONS CLUBBLAD

Lees alle clubladen >

Laatste tweets @AVTriathlon

  • Een week na zijn clubrecord 10 km is het opnieuw raak voor Jaap Stijlaart: bij de @7Hloop verbetert Jaap het clubre… http://t.co/gW0FE6IRE9
  • Zet alvast in je agenda: de data voor de Keistad Baancompetitie 2018 http://t.co/ihAIlGITjN Inschrijving open op 1 februari 2018
  • Mooie opening crossseizoen voor Jasmijn Bakker: ze wint de juniorenrace bij de Crosscup in Mol (B) voor de Belgische favoriete Justine Tinck
  • Jony Heerink, lid van @AVTriathlon en @HellasUtrecht, genomineerd als Sportvrouw Amersfoort 2017 http://t.co/UxGKvWiAHU Stemmen op Jony!

FOTO’s EN VIDEO’s