Menu

Cursussen

Voor beginnende hardlopers en recreatieve hardlopers met enige ervaring bestaan er een aantal cursussen die gegeven worden door trainers die daarin gespecialiseerd zijn:

De cursus Start Running

Uitgangspunt bij het opzetten van de cursus Start Running is dat de deelnemers geen loopervaring hebben. We beginnen dus bij een ‘nulpunt’.

De cursus Stay Fit

De cursus Stay Fit is een aansluiting op de cursus Start Running en bedoeld voor lopers die (vooralsnog) niet de ambitie hebben om aan wedstrijden mee te gaan doen. De totale training duurt wat korter dan de andere reguliere groepen, het in- en uitlopen gaat zeer rustig en ook de kern is wat korter dan in de andere groepen, max 20 minuten. Toch geeft het voldoende uitdaging om achteraf een lekker voldaan en sportief gevoel te hebben. Uiteraard is de Stay Fit voor iedereen toegankelijk. Ook als je al in een andere loopgroep loopt en je wilt het iets rustiger aan doen, is het een mooie aanvulling op ons toch al uitgebreide trainingsaanbod. De trainingen worden zowel op zaterdagmorgen als op de dinsdagavond gegeven.

5 km-opbouw

De 5 km-opbouw is ook het vervolg op de cursus Start Running en duurt ook 12 weken. Het is de overbrugging tussen de cursus Start Running en de niveau 1 groepen.

10-km opbouw

Dit is een serie van 10 trainingen waarin je geleidelijk je duurloopvermogen ontwikkelt tot je 10 kilometer achter elkaar kan lopen. In de eerste training leggen we 3,5 km af. Daarna komt er elke week ongeveer 700 meter bij. Bij de eerste vier trainingen worden er ook loopscholingsoefeningen gedaan gericht op duurlopen.