Menu

Stay Fit is aansluiting op Start Running

STAY FIT! 

Stay Fit is een aansluiting op de cursus Start Running. De Stay Fit groep is speciaal voor lopers die (vooralsnog) niet de ambitie hebben om aan wedstrijden mee te doen. Maar die wel voldoende uitdaging zoeken om achteraf een lekker voldaan en sportief gevoel te hebben.

De totale training duurt wat korter dan de andere reguliere groepen. Na rustig inlopen (ongeveer 7 km per uur) doen we een gedegen warming up, waarbij we losmaak-oefeningen combineren met het activeren van specifieke hardloopspieren. Ook besteden we aandacht aan evenwicht en core-stability (o.a. buikspieren).

In een wekelijks variërende kern van ongeveer 20 minuten krijg je alle kans om er tegenaan te gaan en je uithoudingsvermogen, snelheid en kracht te trainen.

Op de terugweg stoppen we voor wat stretch- en cooling down oefeningen. We houden het uitlooptempo laag. Terug in het clubhuis kun je nog napraten en bijkomen bij een kop koffie of thee.

Uiteraard is de Stay Fit voor iedereen toegankelijk. Ook als je al in een andere loopgroep loopt en je wilt het iets rustiger aan doen, is het een mooie aanvulling op ons uitgebreide trainingsaanbod. Het allerbelangrijkste voor ons als trainers is plezier in het lopen en een gezellige training!

Wat bieden we jou als beginnende of ervaren hardloper in de Stay Fit groep?

  • 5 kwartier actief met hardlopen bezig zijn
  • lekker buiten in het bos, wijk of op de baan
  • in een gezellige groep

Trainers: Jan van der Hammen en Else Scherhorn (zaterdag), Floor van Donselaar en Marieken van Gessel (dinsdagavond)

Trainingen: op zaterdagochtend 9.00 uur tot 10:15 uur. Op dinsdagavond 19:30 – 20:45 uur.