Maandag training

startlocatie trainingen
startlocatie trainingen

Op maandagavond wordt in zes niveaugroepen gefietst. Groep 1 is het sportief fietsen. Niveaus 2, 3, 4 en 5 betreft wielrennen. Groep 6 is een speciale triatlon-/duathlongroep.  Met elke groep gaat een trainer mee.

Start van de trainingen is om 19 uur op de Weg van de Vrijheid, Amersfoort, aan de kant van de Hogeweg.

Met ingang van 2016 heeft elk niveau een vaste verzamelplek, zodat snel duidelijk is hoe de samenstelling van de verschillend trainingsgroepen die avond is. De plekken zijn aangeduid met de nummers van de groepen. We verwachten dat iedereen bij aankomst op de juiste plek gaat staan.

Tijdens de trainingen wordt er zowel gewerkt aan de conditie als ook aan de technische vaardigheden die komen kijken bij het rijden in een groep. De wielrentrainingen duren voor de groepen 3, 4 en 5 tot de schemering. Naarmate het langer licht blijft worden de trainingen dus steeds langer en intensiever. De afstanden lopen gaandeweg op tot 90 km op een avond. De groepen 1 (sportief fietsen), 2 en 6 (triatlongroep) trainen het hele seizoen maximaal 2 uur. De training van de triatlon-/duathlongroep bestaat uit infietsen – kern – uitfietsen en kent o.a. aspecten als wissel-, koppel-, interval-, team-, kracht-, souplesse, stuurvaardigheidstrainingen. Je draagt elke training je hardloopschoenen in een rugzakje bij je. De kern is op een verkeersarm parcours.

Wegkapiteins

Bij AVTriathlon streven we ernaar veilig en sociaal te fietsen. Wegkapiteins zijn daartoe opgeleid. Zij ondersteunen de trainers en coachen de groepen. Wegkapiteins zijn geen trainers. Trainers bepalen het programma en de routes.

Groepen

Groep Tempo/niveau trainingsduur Trainer(s)
1 Sportief fietsen Max 2 uur Trix Bloemhof
2 wielrennen 24-28 km/h Max 2 uur Duncan Wouterson, Peter van Mosel
3 wielrennen 25-30 km/h Tot zonsondergang Sander Teeuwisse, John Waardenurg
4 wielrennen 28-32 km/h Tot zonsondergang Paul Steehouder
5 wielrennen 32+ km/h Tot zonsondergang Harry Vossegat
6 Triatlongroep Max 2 uur Harry den Boer

Regen of gladheid: annuleren via de app

Bij veel regen of gladheid gaan de trainingen/events niet door! We annuleren trainingen/events zoveel mogelijk via onze verschillende appgroepen uiterlijk een uur voor de aanvangstijd.

Deel:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page