Menu

Maandag training

Op maandagavond wordt in vier (niveau)groepen gefietst. Groep 1 is het sportief fietsen. Niveaus 2 en 3 betreft wielrennen. Groep 4 is een speciale triatlon-/duathlongroep. Met elke groep gaat een trainer mee.

Start van de trainingen is om 19 uur bij Amerena aan de Hogeweg te Amersfoort. Kijk op maps voor de exacte locatie.

Wil je een keer meetrainen, of heb je vragen mail dan naar wielrennen@avtriathlon.nl.

Elk niveau een vaste verzamelplek, zodat snel duidelijk is hoe de samenstelling van de verschillende trainingsgroepen die avond is. Aan het begin van de training wordt aan de leden gevraagd zich per groep op de juiste plek op te stellen.

Tijdens de trainingen wordt er zowel gewerkt aan de conditie als ook aan de technische vaardigheden die komen kijken bij het rijden in een groep. De wielrentrainingen duren voor de groepen 2 en 3 tot de schemering. Naarmate het langer licht blijft worden de trainingen dus steeds langer en intensiever. De afstanden lopen gaandeweg op tot 90 km op een avond.
De groepen 1 (sportief fietsen) en 4 (triatlongroep) trainen het hele seizoen maximaal 2 uur.

De trainingen hebben een vaste opbouw infietsen – kern – uitfietsen. In- en uitfietsen gebeurt op een gematigd tempo. In de kern ligt er elke week nadruk op één van de onderdelen van het wielrennen denk aan: bochtenrijden, klimmen, waaiersrijden, etc gecombineerd met conditiewerk. Iedereen kan de kern op zijn eigen niveau doen.

Triatlon-/duathlongroep

De training van de triatlon-/duathlongroep bestaat uit infietsen – kern – uitfietsen en kent o.a. aspecten als wissel-, koppel-, interval-, team-, kracht-, souplesse, stuurvaardigheidstrainingen. Je draagt elke training je hardloopschoenen in een rugzakje bij je. De kern is op een verkeersarm parcours.

Wegkapiteins

Bij AV Triathlon streven we ernaar veilig en sociaal te fietsen. Wegkapiteins zijn daartoe opgeleid. Zij ondersteunen de trainers en coachen de groepen. Wegkapiteins zijn geen trainers.
Trainers bepalen het programma en de routes.

Regen of gladheid: annuleren via de app

Bij veel regen of gladheid gaan de trainingen/events niet door! We annuleren trainingen/events zoveel mogelijk via onze verschillende appgroepen uiterlijk een uur voor de aanvangstijd.

Groepen

Groep Tempo/niveau trainingsduur Trainer(s)
1 Sportief fietsen Max 2 uur Klaas Boogaard
2 wielrennen 27 km/h kruissnelheid Tot zonsondergang Gijsbert Raadgever, Mark Wossink
3 wielrennen 30 km/h kruissnelheid Tot zonsondergang Gerjan van Roekel, Gijsbert Raadgever, Mark Wossink
4 Triatlongroep Max 2 uur Harry den Boer