Menu

Triathlon

Bij AV Triathlon kun je trainen voor alle onderdelen van de klassieke triatlon: hardlopen, fietsen en zwemmen. In de winter fietsen we op mountainbikes.

Binnen onze vereniging zijn ongeveer 90 triatleten actief. Zij beoefenen de triatlonsport in wedstrijdverband, individueel of in één van de vier teams van de competitie van de Nederlandse Triathlon Bond. Bij AV Triathlon nemen zij niet alleen deel aan de hardlooptrainingen maar ook aan de fiets- en zwemtrainingen.

Ongeveer eenderde van onze leden zijn op recreatief niveau actief in de triatlonsport. Een deel van de leden kiest voor combinaties van twee onderdelen die ook onder de triatlonsport vallen, zoals de zwemloop of de run-bike-run. Een ander deel beperkt zich tot één tak van sport, bijvoorbeeld mountainbiken.

Voor alle triatlon-onderdelen (wielrennen, mountainbiken, zwemmen, hardlopen) hebben we gespecialiseerde trainers. Zij hebben opleidingen gevolgd en houden hun kennis op peil door het volgen van nascholingen. Twee trainers zijn gespecialiseerd in het trainen van triatleten.

 

triatlon    zwemmen    wielrennen    mountainbiken   hardlopen