Menu

Frame Running (RaceRunning)

Een motorische beperking en lekker sporten? Kom meedoen met Frame Running!

Frame Running is een para-atletiekonderdeel, waarbij de atleten sporten met een running frame (ook bekend als RaceRunner).
Een running frame is een soort sportrolstoel met een zadel en een borststeun. Atleten kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

De jeugdgroep van AV Triathlon
Er zijn twee Frame Running trainingsgroepen, één voor volwassenen en één voor de jeugd. De jeugd Frame Runninggroep is ondergebracht bij de jeugdatletiek van AV Triathlon. Deze groep is geschikt voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of bepaalde syndromen), die in het dagelijks leven moeite hebben met zelfstandig lopen en rennen en/of  een rolstoel of rollator gebruiken voor hun mobiliteit.  Frame Running volwassenen hoort bij ‘hardlopen voor volwassenen’.


Trainingstijden
De training voor de jeugd is op maandag van 17.00 uur tot 18.00 uur op de trainingsbaan in bos Birkhoven in Amersfoort. Tijdens de trainingen wordt gewerkt aan conditie, snelheid, kracht en behendigheid. Eens per 2 weken hebben we op zaterdagochtend van 9.00 tot 10.30 uur conditietraining in het bos.

Wedstrijden en evenementen
Met de Frame Running groep doen we mee aan de reguliere clubactiviteiten, zoals de clubkampioenschappen en de Vlasakkerloop en we doen als team mee aan de landelijke Frame Running Cup. Elke atleet kan daarnaast zelf evenementen uitkiezen om aan mee te doen. Vanaf 2022 doen we ook mee aan de Dirk Kuyt Foundation Frame Running Regiocompetitie! We hebben hiervoor een ‘wedstrijd-ABC‘.

Running frame
Als je start met Frame Running kun je een running frame lenen. Na een tijdje moet de atleet zelf een running frame aanvragen of aanschaffen. Meer informatie over de verkrijgbaarheid van een running frame vind je hier

Gratis proeflessen
Wil je een keer komen kijken of het wat voor je is, of meedoen aan een proefles? Stuur dan een bericht naar framerunning@avtriathlon.nl

Nieuwtjes over Frame Running Amersfoort delen we ook op facebook!