Menu

Frame Running (RaceRunning)

Een lichamelijke beperking en lekker sporten? Kom meedoen met Frame Running!

Frame Running is een para-atletiekonderdeel, waarbij de atleten sporten met een Running Frame (ook bekend als RaceRunner).

Een Running Frame is een soort sportrolstoel met een zadel en een borststeun. Atleten kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

Voor wie is Frame Running geschikt?
De Frame Runninggroep is bij AV Triathlon een onderdeel van de jeugdatletiek. Deze groep is geschikt voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of bepaalde syndromen), die in het dagelijks leven moeite hebben met zelfstandig lopen en rennen en/of  een rolstoel of rollator gebruiken voor hun mobiliteit.


Trainingstijden
De training is op maandag van 17.00 uur tot 18.00 uur op de trainingsbaan in bos Birkhoven in Amersfoort. Tijdens de trainingen wordt gewerkt aan conditie, snelheid, kracht en behendigheid. Eens per maand hebben we op zaterdagochtend van 9.00 tot 10.30 uur conditietraining in het bos.

Wedstrijden en evenementen
Met de Frame Runningroep doen we mee aan de reguliere clubactiviteiten, zoals de clubkampioenschappen, de Vlasakkerloop en de Nieuwlandse Wallenloop en we doen soms mee aan een kidsrun of ander loopevenement. Elke atleet kan daarnaast zelf evenementen uitkiezen om aan mee te doen.

Gratis proeflessen
Wil je een keer komen kijken of het wat voor je is, of meedoen aan een proefles? Stuur dan een bericht naar framerunning@avtriathlon.nl

 

Nieuwtjes over Frame Running Amersfoort delen we ook op facebook!