Menu

Sportief Fietsen

Bij AV Triathlon kun je Sportief Fietsen: één keer per week, op de maandagavond, met gelijkgestemden samen op pad.
Samen fit blijven en genieten van de mooie omgeving van Amersfoort.

Sportief Fietsen is fietsen waarbij je kilometers maakt in een behoorlijk tempo. Gemiddeld fietsen we 18-20 km/h.  Doel van Sportief Fietsen is het op peil houden van je conditie en om je lichaam in beweging te houden. Daarnaast is Sportief Fietsen een sociaal gebeuren: je fietst met elkaar!

Voor wie?
Sportief Fietsen staat open voor ieder lid van AV Triathlon. Sportief Fietsen is er voor iedereen die graag op tempo fietst en niet op een racefiets wil of kan. Voor wie fysiek moeite krijgt met hardlopen en/of wielrennen is Sportief Fietsen een mooi alternatief. Wie wil herstellen van een (loop)blessure kan tijdelijk meedoen aan Sportief Fietsen en zo in beweging blijven.

Praktisch
Sportief Fietsen kun je op maandagavond, gedurende de zomertijd periode. Stuur even een mailtje als je wilt komen. We starten in principe de eerste maandagavond na het ingaan van de zomertijd. Dit jaar op 8 april 2024. De laatste fietsavond is meestal rond half september.

We starten om 19:00 uur en fietsen tot aan de schemering. Naarmate de avonden langer worden leggen we grotere afstanden af. Vanaf medio mei stoppen we halverwege de rit om onze eigen koffie/thee te drinken. Elke week wordt dit door iemand anders verzorgd.

De startlocatie  is bij Amerena te Amersfoort. Kijk op maps voor de exacte locatie.

Sportief Fietsen mag op iedere fiets met versnellingen. Een enkeling fietst op een elektrische fiets. Het dragen van een fietshelm wordt zeer dringend aangeraden.

Trainer is Klaas Boogaard. Bij hem kun je informatie opvragen. Mail: sportieffietsen@avtriathlon.nl