Menu

Sportief Fietsen

Bij AV Triathlon kun je Sportief Fietsen: één keer per week met gelijkgestemden op pad, samen fit blijven en genieten van de omgeving.

Sportief Fietsen is fietsen waarbij je kilometers maakt in een behoorlijk tempo. Doel van Sportief Fietsen is het op peil houden van je conditie en je lichaam in beweging te houden.

klaar voor vertrek

Daarnaast is Sportief Fietsen een sociaal gebeuren: je fietst met elkaar!

Voor wie?

Sportief Fietsen staat open voor ieder lid van AV Triathlon. Sportief Fietsen is er voor iedereen die graag op tempo fietst en niet op een racefiets wil of kan. Voor wie fysiek moeite krijgt met hardlopen en/of wielrennen is Sportief Fietsen een mooi alternatief. Wie wil herstellen van een (loop)blessure kan tijdelijk meedoen aan Sportief Fietsen en zo in beweging blijven. Wielrenners die na een zware tocht in het weekend rustig willen herstellen zijn ook van harte welkom.

Praktisch

Sportief Fietsen kun je op maandagavond in het zomerseizoen. Aanmelden hoeft niet. We starten tegelijk met het wielrenseizoen, meestal begin april. De laatste fietsavond is in september.

We starten om 19:00 uur en fietsen tot aan de schemering. Naarmate de avonden langer worden leggen we grotere afstanden af en gaat de snelheid wat omhoog. Gemiddeld fietsen we 18-20 km/h. Vanaf medio mei stoppen we halverwege de rit om onze eigen koffie/thee te drinken. Elke week wordt dit door iemand anders verzorgd.

Startlocatie  is bij Amerena te Amersfoort. Kijk op maps voor de exacte locatie.

Sportief Fietsen mag op iedere fiets met versnellingen. De meeste deelnemers fietsen op randonneurs, een enkeling fietst elektrisch. Er zijn geen kleding voorschriften. Het dragen van een fietshelm wordt dringend aangeraden.

Trainer is Klaas Boogaard. Bij hem kun je informatie opvragen over de volgende startdatum. Mail: sportieffietsen@avtriathlon.nl

Sportief Fietsen is bij AVTriathlon groep/niveau 1. Groep/niveaus 2-4 zijn wielrennen, groep/niveau 5 is de speciale triathlon-fietsgroep.