Menu

Veiligheid

helm verplicht- (c) Robert Niedrig

helm verplicht- (c) Robert Niedrig

We doen er alles aan om veilig en sociaal te fietsen. Voor onszelf en voor mede weg- en bosgebruikers. In de scholingen die onze trainers en voorrijders volgen is veiligheid en gedrag een belangrijk element. Om met onze fietsactiviteiten mee te mogen doen verwachten we dat je voldoet aan:

  • verplichte materialen meenemen;
  • voor wielrennen: kennis van speciale regels veilig en sociaal fietsen.

Wegkapiteins

Onze trainers en wegkapiteins hebben de opleiding Wegkapitein gevolgd van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Deze opleiding is gericht op veilig en sociaal fietsen. Wegkapiteins fietsen mee in onze groepen op maandag- en woensdagavond. Zij coachen de groep waar nodig en geven deelnemers individuele aanwijzingen. Wegkapiteins zijn geen trainers maar ondersteunen hen bij het veilig en sociaal fietsen.

Helm

Het dragen van een helm is bij al onze wielren- en mountainbike trainingen en activiteiten verplicht. Een bril en handschoenen raden we aan.
Helaas kunnen we ongelukken niet uitsluiten. Deelnemen vindt altijd plaats op eigen risico.

Gladheid

Bij veel regen of gladheid gaan de trainingen/events niet door! We annuleren trainingen/events zoveel mogelijk via de verschillende app groepen uiterlijk een uur voor de aanvangstijd.

Wat neem je minimaal mee?

We verwachten van alle deelnemers aan onze fietsactiviteiten dat zij minimaal bij zich hebben:

Speciale regels AVT wielrennen

Onze regels voor het veilig en sociaal wielrennen staan overzichtelijk bij elkaar in een app. We verwachten dat iedereen die met ons mee fietst kennis neemt van deze regels en hiernaar handelt. We helpen elkaar bij het juist omgaan met de regels. Bekijk de regels via deze link.