Menu

Wedstrijden jeugd

Verplichte deelname.

Voor de pupillen en de D-junioren hanteren we het principe van “verplichte” wedstrijden. We trainen in een trainingsgroep en gaan met de groep ook naar een aantal wedstrijden. We gaan er dan ook vanuit dat alle pupillen en D-junioren meedoen met deze wedstrijden. Mocht je echt een keer niet mee kunnen doen, dan meld je je tijdig af bij het wedstrijdsecretariaat en bij jouw trainer.

Vanaf de C-junioren kies je zelf bewust en in overleg met jouw trainer voor welke wedstrijden en onderdelen er bij je passen en meld je je zelf tijdig aan voor de wedstrijden. Al gaan we er wel vanuit dat je meedoet aan de wedstrijden. 

Voor de wedstrijden onderscheiden we het winterseizoen en het zomerseizoen.

Winterseizoen.

In de winter doen we allemaal mee aan de cross-competitie. Dit is een serie van 3-poule wedstrijden in de regio. De lengte van de cross (hardloopwedstrijd op onverharde ondergrond) is afhankelijk van je leeftijd en loopt van 800m voor de allerjongste tot 5000m voor de oudste junioren. Voor de beste helft van het klassement dat opgemaakt wordt na de poulewedstrijden is er een finalewedstrijd met de twee Noord-Hollandse regio’s.

Naast de crosscompetitie is er elk jaar de clubkampioenschappen cross, een onderlinge wedstrijd om te kijken wie de snelste crossende blauwhemden zijn.

Ten slotte kiezen we ervoor om gezamenlijk mee toe doen aan onze eigen Bosloop.

Zomerseizoen.

In de zomer doen we mee aan de baancompetitie. 

Voor de pupillen is dit de regiocompetitie met diverse atletiekverenigingen uit de rondom Utrecht / Amersfoort / ’t Gooi en Flevoland. Ook deze competitie bestaat uit 3 poulewedstrijden en de beste 6 teams of individueel geplaatste atleten mogen naar een finalewedstrijd.
Deze wedstrijden vinden plaats op een atletiekbaan. De pupillen doen op een dag mee aan een meerkamp: een estafette, een sprintnummer (40m/60m), ver- of hoogspringen, fluitraket werpen of kogelstoten en een lange afstand (600m/1000m). Tussen de onderdelen door zijn er afhankelijk van het tijdschema diverse pauzes, al met al een gezellige maar best lange dag rond de atletiekbaan.

De junioren doen mee aan de competitie van de atletiekunie, ook drie wedstrijden en eventueel een finalewedstrijd. Opzet hiervan is ook een meerkamp. De onderdelen variëren per wedstrijd, vaak 7 á 8 onderdelen per wedstrijd. Deze onderdelen worden verdeeld onder de 6 á 7 atleten van het team. Ieder neemt maximaal 3 onderdelen voor zijn rekening en probeert daarbij zo veel mogelijk punten binnen te harken voor het team. De opstelling van de teams loopt via de baantrainers.

Naast de competitie is er voor alle groepen de clubkampioenschappen baan. Over 5 onderdelen wordt er per categorie in een meerkamp beslist wie de beste baanatleet van de club is.

Voor de pupillen en de D-junioren ontvangen we aan de begin van het seizoen van Altis een uitnodiging voor de “trainingspakkenwedstrijd”. Vroeg in het seizoen kan iedereen dan (weer) kennismaken met een baanwedstrijd. Ook deze wedstrijd is in meerkampvorm.

MILA-atleten.

Voor de junioren die kiezen voor de Mila is onze eigen Keistad baancompetitie een aanrader die je niet mag missen! Houd daarom de inschrijfinformatie hierom goed in de gaten

Overige wedstrijden.

Naast deze boven beschreven wedstrijden kan je altijd meedoen aan nog meer wedstrijden. Soms neemt de club of de trainer hiervoor het initiatief, soms wordt er samen ingeschreven soms individueel.

Voorbeelden van overige wedstrijden:

Cross, de Sylvestercross in Soest of de Bergloop in Amersfoort

Weg, de Marathon Amersfoort of de Vathorstrun (voor pupillen met kidsrun)

Indoor,  in Utrecht of Apeldoorn

Baan, de A-games is Soest of de Nederlands Estafette Kampioenschap.

Triatlon, de laagdrempelige FUN-Triatlon van AV Triathlon.

Inschrijven

Inschrijven voor de “verplichte wedstrijden” van het winterseizoen en zomerseizoen, dus de competitie, de clubkampioenschappen, de trainingspakkenwedstrijd en de AVT Bosloop loopt via de wedstrijdsecretariaten pupillen of junioren. 

Deelnamekosten

Voor deelname aan de “verplichte” wedstrijden betaalt ieder jeugdlid elk jaar verplicht wedstrijdgeld dat samen met de contributie wordt geïnd. 

Uitnodigingen en deelnemersinformatie

Via het wedstrijdsecretariaat worden per mail de “verplichte” wedstrijden aangekondigd, inclusief de aan- of afmelddata. HOUD JE AAN DEZE DATA, dat scheelt veel vrijwilligerswerk op zowel ons eigen wedstrijdsecretariaat als bij de organiserende vereniging.

De deelnemers aan een wedstrijd ontvangen per mail van het wedstrijdsecretariaat nadere informatie over de wedstrijd, waaronder het chronoloog, routebeschrijving, de deelnemers van AV Triathlon en de begeleiding vanuit de vereniging. 

Afmeldingen competitiewedstrijden pupillen

Als een pupil verhinderd is om deel te nemen aan een competitiewedstrijd dient hij/zij zich af te melden voor de uiterste afmelddatum bij de eigen trainer/begeleider. Ten behoeve van de  financiële administratie en de uitslagverwerking moet de afmelding ook per e-mail doorgegeven worden aan: pupillenwedstrijden@avtriathlon.nl

Afmeldingen of aanmelden competitiewedstrijden junioren

Als een D-junior verhinderd is voor de baan- of crosscompetitie maar verhinderd is om deel te nemen aan de wedstrijd dan moet hij/zij zich afmelden bij de trainer en bij het wedstrijdsecretariaat: juniorenwedstrijden@avtriathlon.nl

Voor A-, B- en C-junioren geldt dat in overleg met je trainer doorgeeft aan we wedstrijdsecretariaat dat je mee wilt doen aan een wedstrijd.

In verband met het maken van de teamindelingen en de opstellingen, loopt de informatie en inschrijving voor de competitie op de baan deels via de trainers.

Meenemen

Bij alle atletiekwedstrijden (uitgezonderd de clubkampioenschappen), is het dragen van het clubtenue (blauw singlet of shirt met clublogo en een zwarte broek) verplicht. Neem altijd 4 speldjes mee voor het startnummer.

Verder is het voor baanwedstrijden handig om in de tas te stoppen: krijtje, tape, eten en drinken, regenkleding /paraplu of juist zonnebrandcrème, stoeltje, boek, fototoestel en pen.