Menu

Fietsen

Bij onze vereniging kun je deelnemen aan wielren- en mountainbiketrainingen. Een deel van onze leden doet mee aan deze trainingen met het oog op de triatlon. Maar je kunt ook los van de triatlon meetrainen, als aanvulling op het hardlopen/zwemmen of omdat je graag wilt wielrennen en/of mountainbiken in clubverband. Daarnaast is er in het winterseizoen de tacxtraining. De tacxtraining is een mooie aanvulling op het mountainbiken en vooral houd je je wielrenconditie op peil. Zodat je in het voorjaar goed getraind aan het wegseizoen begint.

Wie op een ‘gewone’ fiets wat rustiger aan wil doen is er in het zomerhalfjaar het sportief fietsen.

De sfeer proeven?

Wil jij een paar keer met ons meetrainen? Dat kan! We willen wel graag dat je je tevoren meldt bij één van onze coördinatoren. Die brengt je in contact met één van de trainers.

Wielrennen: Mark Wossink, wielrennen@avtriathlon.nl

Mountainbiken: John Waardenburg en Gerrit van Gessel, mountainbiken@avtriathlon.nl

Voor het mountainbiken en wielrennen kun je meedoen als gast of introducee. Voor iedereen die op proef komt meetrainen verwachten we wel dat je onze regels ten aanzien van veiligheid hebt gelezen. En dat je je gevraagde persoonsgegevens aanlevert. We hebben het liefst dat je aan het begin van het seizoen instapt. Dus in september bij het mountainbiken en in maart bij het wielrennen!

Lid worden?

Na vier keer besluit je of je lid wordt van AV Triathlon. Je kunt per elke eerste van de maand lid worden. Een klein deel van onze fietsende leden is alleen lid voor het mountainbiken of het wielrennen. Je kunt ieder kwartaal je lidmaatschap beëindigen, mits je een maand tevoren opzegt. In de praktijk is een deel van de fietsende leden lid in het winterhalfjaar (oktober-maart) of juist het zomerhalfjaar (april-september). Meer info op onze pagina over lidmaatschap.

Veiligheid
Veiligheid en sociaal gedrag vinden we bij AV Triathlon van groot belang, voor andere weg- en bosgebruikers maar ook voor onszelf!

Let op: bij al onze wielren- en mountainbike activiteiten is het dragen van een helm verplicht. Verder ben je verplicht een aantal persoonsgegevens aan te leveren. Ook dien je onze regels ten aanzien van veilig en sociaal fietsen te kennen. AV Triathlon heeft Wegkapiteins opgeleid die onze trainers, voorrijders en leden coachen op veilig en sociaal fietsen. Lees de pagina Veiligheid goed door voordat je met ons mee gaat fietsen.

Deelnemen aan onze fietsactiviteiten geschiedt op eigen risico.