Mountainbiken

In het winterseizoen trainen we op de mountainbike. We mountainbiken in de bossen van de Utrechtse heuvelrug, waar meerdere officiële mountainbikeparcoursen liggen. Vaste stek is het parcours op het Soesterhoogt en de aansluitende route naar Lage Vuursche. Ook de vernieuwde en uitgebreide routes bij Soesterberg en Zeist liggen binnen ons bereik.

Elke zaterdagochtend zijn er trainingen en wordt er in het bos op meerdere niveaus afwisselend geoefend op techniek, behendigheid, snelheid etc. Iedere groep heeft een eigen trainer. Voor trainingsniveaus 2 en 3 is een MTB vignet Utrechtse heuvelrug verplicht. Deze schaf je zelf aan en kost per jaar €7,50.

Iedere woensdagochtend in de winter wordt er getoerd op de mountainbike. Na afloop drinken we koffie in ons clubhuis.
Verder organiseren we diverse activiteiten en  clubweekenden mountainbiken. Circa 70 leden nemen deel aan de verschillende MTB activiteiten.

Wil je met onze MTB activiteiten meedoen dan verwachten we dat je onze regels tav veiligheid kent en je daaraan houdt.

Seizoen 2017-2018mtb-modder-1.jpg

Het mountainbikeseizoen 2017-2018 loopt van eind september tot en met maart. We starten het seizoen met een startweekend MTB van 15-17 september, waarna op zaterdag 23 september de Startclinic is. Het seizoen eindigt met het MTB voorjaarsweekend van 23 tot en met 25 maart.

Alle MTB 2017-2018 activiteiten en trainingen staan overzichtelijk bij elkaar in een handig downloadbaar bestand.

Deel:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page