Menu

Zaterdag training

Onze MTB trainingen zijn op zaterdagochtend. We trainen in drie niveaugroepen met vaste trainers. Alle groepen starten normaal gesproken om 11 uur bij het clubhuis. Verzamelen om kwart voor 11. Tijdens bijzondere activiteiten kunnen de starttijden afwijken! Bij een hoge opkomst streven we ernaar groep 2 te splitsen op conditie en snelheid.

Niveau 1: ideaal voor beginners en iedereen die rustig wil fietsen. Het werken aan technische vaardigheden krijgt veel aandacht. Jeugd vanaf circa 13 jaar kan meedoen. Na de technische kern toeren we in een rustig tempo door het bos.

Niveau 2 sportief: kun je met je bike het gevarieerde terrein al redelijk de baas,  wil je je technische vaardigheden uitbouwen en heb je een aardige conditie? Dan is niveau 2 sportief geschikt voor jou. Na de technische kern toeren we in een rustig tempo door het bos.

Niveau 2 uitdagend: kun je met je bike het gevarieerde terrein al redelijk de baas, wil je je technische vaardigheden uitbouwen en heb je een uitstekende conditie? Dan is niveau 2 uitdagend geschikt voor jou. Na de technische training toeren we in een hoog tempo door het bos.

Niveau 3: jij kunt goed uit de voeten in uitdagend terrein en maakt graag tempo? Dan is niveau 3 de uitdaging voor dit seizoen! Elke training is er wel aandacht voor techniek, maar we werken ook flink aan onze conditie. Die moet wel goed op peil zijn!

Nieuwsgierig naar je eigen niveau? Spreek een trainer aan en lees onze uitgebreide NIVEAUBEPALING MTB. Daarin zie je de niveaus 1, 2 en 3 terug. Onze trainers bespreken met je je niveau. Verschil je van mening met onze trainers? Uiteindelijk bepalen de trainers welke groep het meest geschikt is voor jou.

Let op: streven is de indeling in groepen aan te houden, incidenteel en bij lage opkomst kunnen de groepen worden samengevoegd. De mogelijkheden van het laagste niveau zijn dan bepalend voor de invulling van de training.

Er is een aparte appgroep voor de zaterdagochtend MTB training: AVT MTB Za Mo training.

Regen of gladheid: annuleren via de app

Bij veel regen of gladheid gaan de trainingen/events niet door! We annuleren trainingen/events zoveel mogelijk via onze appgroep AVT MTB Za Mo training uiterlijk een uur voor de aanvangstijd.

Trainers en assitenten

Vaste trainers mountainbiken: Gerrit van Gessel (niveau 1), John Waardenburg (niveau 1), Desiree van Hooidonk (niveau 2), Jesse Westenberg (niveau 2), Marc Veekamp (niveau 3) en Bas Wijdeven (niveau 3).

Assistent trainers: Arjen de Leeuw, Jeroen Bonnes, Gijsbert Raadgever en Peter Keurntjes. Volgen in seizoen 2018-2019 opleiding tot MTB instructeur.

Invaltrainers zijn Frank Rutten, Harry Vossegat en Sander Teeuwisse.