Menu

Zaterdag training

Corona en MTB

In verband met de huidige corona maatregelen liggen al onze MTB activiteiten voorlopig stil. Zodra de trainingen worden hervat zullen we dat hier vermelden.

 

Onze MTB trainingen zijn op zaterdagochtend. We trainen in drie groepen en met vaste trainers per groep. Starttijd van de trainingen is 11 uur. Verzamelen om kwart voor 11 voor het clubhuis. Tijdens bijzondere activiteiten kunnen de starttijden afwijken! Bij een hoge opkomst streven we ernaar groepen te splitsen op conditie en snelheid.

Groep 1 relax: ideaal voor beginners en iedereen die rustig wil fietsen. Het werken aan technische vaardigheden krijgt veel aandacht. Jeugd vanaf circa 13 jaar kan meedoen. Na de technische kern toeren we in een rustig tempo door het bos. Let op: tot de kerst is er geen trainingsgroep 1 vanwege de Start to MTB cursus.

Groep 2 sportief: kun je met je bike het gevarieerde terrein al redelijk de baas,  wil je je technische vaardigheden uitbouwen en heb je een aardige conditie? Dan is niveau 2 sportief geschikt voor jou. Na de technische kern toeren we in een rustig tempo door het bos.

Groep 3 uitdagend: jij kunt al goed uit de voeten in uitdagend terrein. En je hebt een goede conditie: Dan is dit jouw groep. In groep 3 werken we verder aan onze techniek en zoeken de meest uitdagende plekken op om ons verder te bekwamen. Na de technische kern toeren we in een flink tempo door het bos.

Nieuwsgierig naar je eigen niveau? Spreek een trainer aan en bespreek je niveau. Verschil je van mening met onze trainers? Uiteindelijk bepalen de trainers welke groep het meest geschikt is voor jou.

Let op: streven is de indeling in groepen aan te houden, incidenteel en bij lage opkomst kunnen de groepen worden samengevoegd. De mogelijkheden van het laagste niveau zijn dan bepalend voor de invulling van de training.

Er is een aparte appgroep voor de zaterdagochtend MTB training: AVT MTB Za Mo training.

Regen of gladheid: annuleren via de app

Bij veel regen of gladheid gaan de trainingen/events niet door! We annuleren trainingen/events zoveel mogelijk via onze appgroep AVT MTB Za Mo training uiterlijk een uur voor de aanvangstijd.

Trainers en invallers per september 2020

Vaste trainers mountainbiken:

groep 1: Martin Hogenberg, Milan van de Graaf en Gijsbert Raadgever

groep 2: Jan Voorburg en Jesse Westenberg

groep 3: Marc Veekamp en John Waardenburg

Invaltrainers zijn Desiree van Hooidonk, Frank Rutten, Sander Teeuwisse en Arjen de Leeuw.