Menu

Uitrusting

wetsuitVoor het zwemmen heb je een speciale uitrusting nodig.

Zwembad

Voor het zwemmen in het zwembad heb je natuurlijk badkleding bij je. We raden je aan om een goede (waterdichte) zwembril aan te schaffen.

Tijdens de trainingen worden de volgende accessoires gebruikt:

  • zoomers
  • een pullboy
  • paddles.

De aanschaf van deze accessoires doe je zelf. De trainers verwachten dat je ze bij je hebt. Kijk gerust eerst even rond en vraag advies aan de trainers voordat je tot aanschaf over gaat. Zwemplankjes zijn in het zwembad aanwezig.

Open water

Wie meedoet aan onze open water trainingen heeft uiteraard een speciale uitrusting nodig. Vanaf de eerste zondag na Koningsdag wordt er in open water gezwommen. De watertemperatuur is dan meestal nog onder de 16 graden. Het gebruik van een wetsuit en badmuts wordt ten zeerste aanbevolen. Het risico om onderkoeld te raken is aanwezig. Het zwemmen in open water is geen verenigingsactiviteit, er is dus ook geen trainer en/ of toezichthouder aanwezig. Natuurlijk letten we op elkaar, maar je bent uiteraard zelf verantwoordelijk.

Voor vragen over de aanschaf van een wetsuit kun je uiteraard bij deelnemers aan het open water zwemmen terecht. In het voorjaar worden er door fabrikanten en triatlonwinkels regelmatig wetsuit testdagen georganiseerd. Tijdens officiële triatlonwedstrijden is het soms verplicht een wetsuit te gebruiken.