Menu

Wielrennen

In het zomerseizoen trainen we met racefietsen op de weg. Vaste trainingsavond is de maandag. Er wordt dan in niveaugroepen gefietst. Vanuit een vaste startplaats rijden we door de wijde omgeving van Amersfoort: Arkemheen-Eemland, Gelderse Vallei, Veluwe, Utrechtse heuvelrug. De trainingen zijn een combinatie van techniek en duurtraining en je bouwt gaandeweg je conditie uit. In een speciale triatlongroep wordt het trainen op de fiets afgewisseld met looponderdelen en soms ook zwemmen.

Ook op woensdagavonden gaan we op de racefiets. Op woensdagavonden in april en september wordt er op wielerbaan Zielhorst getraind, voor alle niveaus, met trainers. Tijdens de trainingen op de wielerbaan is er veel aandacht voor het beter leren rijden in een groep. Van mei tot en met augustus toeren we op de weg. Er zijn dan vaste voorrijders.

Daarnaast organiseren we door het zomerseizoen heen incidenteel  activiteiten.  In totaal doen momenteel ongeveer 70 leden mee aan één of meerdere wielrenactiviteiten.

Wil je met onze wielrenactiviteiten meedoen dan verwachten we dat je onze regels tav veiligheid kent en je daaraan houdt. Ben je benieuwd of het wielrennen bij AV Triathlon wat voor je is? Je kunt vier keer op proef meedoen.

Seizoen 2019

Het zomerseizoen wielrennen 2019 start op maandag 1 april met de eerste training op de weg en eindigt op woensdagavond 4 september op de wielerbaan.

Kijk in het rooster voor een overzicht van trainingen, toeravonden en activiteiten.