Wielrennen

In het zomerseizoen trainen we met racefietsen op de weg. Vaste trainingsavond is de maandag. Er wordt dan in niveaugroepen gefietst. Vanuit een vaste startplaats rijden we door de wijde omgeving van Amersfoort: Arkemheen-Eemland, Gelderse Vallei, Veluwe, Utrechtse heuvelrug. De trainingen zijn een combinatie van techniek en duurtraining en je bouwt gaandeweg je conditie uit. In een speciale triatlongroep wordt het trainen op de fiets afgewisseld met looponderdelen en soms ook zwemmen.

Ook op woensdagavonden gaan we op de racefiets. Op woensdagavonden in april en september wordt er op wielerbaan Zielhorst getraind, voor alle niveaus, met trainers. Tijdens de trainingen op de wielerbaan is er veel aandacht voor het beter leren rijden in een groep. Van mei tot en met augustus toeren we op de weg. Er zijn dan vaste voorrijders.

Daarnaast organiseren we door het zomerseizoen heen een aantal activiteiten.  In totaal doen momenteel ongeveer 80 leden mee aan één of meerdere wielrenactiviteiten.

Wil je met onze wielrenactiviteiten meedoen dan verwachten we dat je onze regels tav veiligheid kent en je daaraan houdt. Ben je benieuwd of het wielrennen bij AV Triathlon wat voor je is? Je kunt vier keer op proef meedoen.

Seizoen 2018

Het zomerseizoen wielrennen 2018 start op maandag 26 maart met de eerste training op de weg en eindigt op woensdagavond 5 september op de wielerbaan.

Kijk in het rooster voor een overzicht van trainingen, toeravonden en activiteiten.

Deel:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

LEES ONS CLUBBLAD

Lees alle clubladen >

Laatste tweets @AVTriathlon

  • Jikke vd Ploeg redt het in de eindsprint net niet maar wordt wel heel mooi 2e bij de Finale crosscompetitie MD1 http://t.co/nbfKat1jo6
  • Voor de 8e keer op rij wint Jasmijn Bakker bij de junioren de finale van de crosscompetitie (en voor het laatst, w… http://t.co/ivRB9pAzqb
  • Het mag dan half maart zijn, bij de finale van de crosscompetitie bij @AVPijnenburg heersen barre winterse omstandi… http://t.co/TMdHXbFi4k
  • Bij het NK cross in het modderige Amsterdamse bos won Jasmijn Bakker brons bij de meisjes A http://t.co/4eJqeV15Y9

FOTO’s EN VIDEO’s