Menu

Wielrennen

In het zomerseizoen trainen we met racefietsen op de weg. Vaste trainingsavond is de maandag. De trainingen vinden plaats in niveaugroepen. Als dit niet mogelijk is, wordt de training zo ingericht dat iedereen kan meetrainen. Vanuit onze vaste startplaats (Zwembad Amerena) rijden we door de wijde omgeving van Amersfoort: Arkemheen-Eemland, Gelderse Vallei, Veluwe, Utrechtse heuvelrug. De trainingen zijn een combinatie van techniek en duurtraining en je bouwt gaandeweg je conditie uit.

Ook op woensdagavonden gaan we met de racefiets op pad om te toeren.

Op maandagavonden in het begin van het seizoen wordt er op wielerbaan Zielhorst getraind, voor alle niveaus, met trainers. Tijdens de trainingen op de wielerbaan is er veel aandacht voor het beter leren rijden in een groep.

Daarnaast organiseren we vanaf april in iedere eerste zaterdag van de maand een toertocht met vertrek vanuit het clubhuis. Hierbij fietsen we een afstand van circa 80 – 120 km.

Een volledig overzicht van de trainingen en activiteiten vind je in de kalender.

Wil je met onze wielrenactiviteiten meedoen dan verwachten we dat je onze regels t.a.v. veiligheid kent en je daaraan houdt.

Ben je benieuwd of het wielrennen bij AV Triathlon wat voor je is? Je kunt vier keer op proef meedoen. Meld je vooraf aan bij de coördinator wielrennen: Gerjan van Roekel via wielrennen@avtriathlon.nl