Wielrennen

In het zomerseizoen trainen we met racefietsen op de weg. Vaste trainingsavond is de maandag. Er wordt dan in niveaugroepen gefietst. Vanuit een vaste startplaats rijden we door de wijde omgeving van Amersfoort: Arkemheen-Eemland, Gelderse Vallei, Veluwe, Utrechtse heuvelrug. De trainingen zijn een combinatie van techniek en duurtraining en je bouwt gaandeweg je conditie uit. In een speciale triatlongroep wordt het trainen op de fiets afgewisseld met looponderdelen en soms ook zwemmen.

Ook op woensdagavonden gaan we op de racefiets. Op woensdagavonden in april en september wordt er op wielerbaan Zielhorst getraind, voor alle niveaus, met trainers. Tijdens de trainingen op de wielerbaan is er veel aandacht voor het beter leren rijden in een groep. Van mei tot en met augustus toeren we op de weg. Er zijn dan vaste voorrijders.

Daarnaast organiseren we door het zomerseizoen heen een aantal activiteiten.  In totaal doen momenteel ongeveer 90 leden mee aan één of meerdere wielrenactiviteiten.

Wil je met onze wielrenactiviteiten meedoen dan verwachten we dat je onze regels tav veiligheid kent en je daaraan houdt.

Seizoen 2017

Het zomerseizoen wielrennen 2017 start op maandag 27 maart met de eerste training op de wielerbaan en eindigt op vrijdagavond 22 september met het Good-bye diner.

Kijk in het rooster voor een overzicht van trainingen, toeravonden en activiteiten.

Deel:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

LEES ONS CLUBBLAD

Lees alle clubladen >

Laatste tweets @AVTriathlon

FOTO’s EN VIDEO’s