Menu

Over ons

Ken je AV Triathlon?

AV Triathlon is een enthousiaste atletiek-, triatlon- en wandelvereniging met ongeveer 1000 leden. We zijn in omvang één van de grotere atletiekverenigingen in Nederland met leden afkomstig uit alle geledingen van de Amersfoortse samenleving. We zijn een breedtesportvereniging, waarbij ook landelijk op hoog niveau wordt gepresteerd, zowel door jeugdteams als door individuele jeugdatleten, hardlopers en triatleten. We zijn ook een gezellige vereniging. We hebben ons clubhuis, met kleed- en douchegelegenheid, in het bosgebied Birkhoven. Voor trainingen op de baan maken we gebruik van de atletiekbaan Schothorst en een eigen baanfaciliteit bij het clubhuis. Onze vereniging is aangesloten bij de Atletiekunie, de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) en de Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB).

Wat heeft AV Triathlon te bieden?

Atletiekbaan SchothorstWe hebben een groot aanbod van trainingsmogelijkheden voor jeugd en volwassenen, zowel jong als oud. Er zijn specifieke trainingen voor recreatieve sporters en wedstrijdsporters. De trainingen staan onder leiding van deskundige trainers. Wij streven naar groepen van ca. 20 deelnemers. Voor de beginnende sporter organiseren wij een aantal keren per jaar speciale opstartcursussen zoals Start Running en Start-to-Bike, waarbij je op een prettige wijze kennismaakt met het sporten en gestaag je conditie opbouwt. Er is een sportspreekuur voor leden van AV Triathlon. Fysiotherapeuten geven advies naar aanleiding van een sportblessure of over het herstel en opbouw na een blessure. Na de training blijven veel leden in ons gezellige clubhuis om na te praten en wat te drinken. Naast de trainingen organiseren we ook sociale activiteiten. En dat alles voor een entreegeld van € 15,- en een contributie van € 142,85 per jaar.

Samen – Bewust – Buiten – Beleven

Als je sport bij AV Triathlon, krijg je te maken met SBBB. De S van Samen: we trainen samen, zijn een inclusieve vereniging, helpen als vrijwilliger, iedereen telt mee. De B van Bewust: we gaan respectvol om met de natuur, zorgen voor een veilige omgeving, hebben goed opgeleide trainers, er is aandacht voor blessurepreventie, voeding en leefstijl. De B van Buiten: we genieten van buitensport, in weer en wind, in de groene omgeving! De B van Beleven: sporten is fun, met leuke activiteiten voor de jeugd, met een bus naar wedstrijden gaan, muziek, sfeervolle evenementen, verrassingen door het jaar heen.

Meer weten? bekijk ons volledige aanbod op www.avtriathlon.nl/welkom