Menu

Mountainbiken

In het winterseizoen trainen we op de mountainbike. We mountainbiken in de bossen van de Utrechtse heuvelrug, waar meerdere officiële mountainbikeparcoursen liggen. Vaste trainingslocatie is het Soesterhoogt en de aansluitende route naar Lage Vuursche. Ook de vernieuwde en uitgebreide trails bij Hoge Vuursche, Den Treek en Zeist liggen binnen ons bereik.

Elke zaterdagochtend zijn er trainingen en wordt er op meerdere niveaus afwisselend geoefend op techniek, behendigheid, snelheid etc. Iedere groep heeft eigen vaste trainers.

Voor iedereen is een MTB vignet Utrechtse heuvelrug verplicht. Deze schaf je zelf aan en kost per jaar €7,50. Voor leden die in groep 2 en 3 trainen is ook het MTB vignet Den Treek verplicht. Deze schaf je ook zelf aan en kost €25,-. Met de aanschaf van de vignetten draag je bij aan onderhoud van de bestaande trails en aan de aanleg van nieuwe trails.

Verder organiseren we diverse activiteiten en  clubweekenden mountainbiken. Circa 70 leden nemen deel aan de verschillende MTB activiteiten.

Wil je met onze MTB activiteiten meedoen dan verwachten we dat je onze regels tav veiligheid kent en je daaraan houdt. Ben je benieuwd of het mountainbiken bij AV Triathlon wat voor je is? Je kunt vier keer op proef meedoen.

Bekijk de films van een Startclinic en een gevorderden clinic voor een impressie!

Gasten en introducees

Ben jij (nog) geen lid van AV Triathlon en wil je graag met ons mee biken? Dat kan als Gast of als Introducee!

Als introducee kom je één keer met iemand mee die regelmatig aan onze trainingen meedoet. Je mag komen bij een training of een evenement. Samen doe je mee en mocht het te moeilijk/zwaar/eenvoudig blijken dan haken jullie in overleg met de trainer ook samen af. De trainer heeft hierbij uiteraard het laatste woord.

Gasten zijn leden of niet-leden. Als gast en niet-lid mag je drie keer meedoen aan een training. Gasten starten in overleg met een trainer altijd in niveau 1 of 2. De tweede en/of derde keer is doorstromen naar niveau 3of 4 een optie. De eerste keer is altijd een reguliere training, daarna mag je ook meedoen aan een evenement. Een trainer heeft dan je niveau en conditie in kunnen schatten. Niet-leden besluiten na drie keer of ze lid worden van AV Triathlon.

Let op: gasten en introducees nemen vooraf kennis van onze regels tav veiligheid, dragen een helm, zijn in het bezit van een MTB vignet Utrechtse Heuvelrug en leveren de personalia aan aan de trainer(s).

Seizoen 2020-2021mtb-modder-1.jpg

Het mountainbikeseizoen 2020-2021 loopt van eind september tot en met maart. We beginnen het seizoen met een startweekend MTB van 18-20 september, waarna op zaterdag 26 september de Startrit is. Het seizoen eindigt met de Adieutocht op 27 maart en het MTB voorjaarsweekend van 9 tot en met 13 april 2021.

Alle MTB 2020-2021 activiteiten en trainingen staan overzichtelijk  bij elkaar in een handig overzicht.

 

Start to MTB: 3 okt t/m 12 dec 2020

In 10 lessen je basisvaardigheden op peil brengen? Dat kan in onze Start to MTB cursus. Ervaren instructeurs leren je je bike de baas te zijn. Na afloop ben je uiteraard welkom als lid van onze vereniging!

Kosten voor niet leden: €50,-. De lessen zijn op zaterdagochtend. Download de flyer met alle info. Aanmelden via mountainbiken@avtriathlon.nl

Info

Voor vragen over het mountainbiken bij AV Triathlon kun je een mail sturen naar onze coördinator MTB, Marc Veekamp, via mountainbiken@avtriathlon.nl.