Menu

Mountainbiken

In het winterseizoen trainen we op de mountainbike. We mountainbiken in de bossen van de Utrechtse heuvelrug, waar meerdere officiële mountainbikeparcoursen liggen. Vaste trainingslocatie is het Soesterhoogt en de aansluitende route naar Lage Vuursche. Ook de vernieuwde en uitgebreide trails bij Hoge Vuursche, Den Treek en Zeist liggen binnen ons bereik.

Vanaf 1 oktober starten we elke zaterdagochtend om 09.30 uur vanaf manege Nimmerdor of een andere afgesproken locatie met onze trainingen en wordt er op meerdere niveaus afwisselend geoefend op techniek, behendigheid, snelheid etc. Iedere groep heeft eigen vaste trainers.

Voor iedereen is een MTB vignet Utrechtse heuvelrug verplicht. Deze schaf je zelf aan en kost per jaar €7,50. Voor leden die in groep 2 en 3 trainen is ook het MTB vignet Den Treek verplicht. Deze schaf je ook zelf aan en kost €25,-. Met de aanschaf van de vignetten draag je bij aan onderhoud van de bestaande trails en aan de aanleg van nieuwe trails.

Verder organiseren we diverse activiteiten en  club weekenden mountainbiken. Circa 70 leden nemen deel aan de verschillende MTB activiteiten.

Wil je met onze MTB activiteiten meedoen dan verwachten we dat je onze regels tav veiligheid kent en je daaraan houdt. Ben je benieuwd of het mountainbiken bij AV Triathlon wat voor je is? Je kunt vier keer op proef meedoen.

Bekijk de films van een Startclinic en een gevorderden clinic voor een impressie!

Gasten en introducees

Ben jij (nog) geen lid van AV Triathlon en wil je graag met ons mee biken? Dat kan als ‘gast’ of als ‘introducée!

  • Als introducée kom je één keer met iemand mee die regelmatig aan onze trainingen meedoet. Je mag komen bij een training of een evenement. Samen doe je mee en mocht het te moeilijk/zwaar/eenvoudig blijken dan haken jullie in overleg met de trainer ook samen af. De trainer heeft hierbij uiteraard het laatste woord.
  • Gasten zijn leden of niet-leden. Als gast en niet-lid mag je drie keer meedoen aan een training. Gasten starten in overleg met een trainer altijd in niveau 1 of 2. De tweede en/of derde keer is doorstromen naar niveau 3 of 4 een optie. De eerste keer is altijd een reguliere training, daarna mag je ook meedoen aan een evenement. Een trainer heeft dan je niveau en conditie in kunnen schatten. Niet-leden besluiten na drie keer of ze lid worden van AV Triathlon.

Let op: gasten en introducées nemen vooraf kennis van onze regels tav veiligheid, dragen een helm, zijn in het bezit van een MTB vignet Utrechtse Heuvelrug en leveren de personalia aan aan de trainer(s).

Seizoen 2022-2023mtb-modder-1.jpg

Het mountainbikeseizoen 2022-2023 loopt van 1 oktober tot en met 26 maart.

  • Start to MTB: 1 0ktober – 10 december 2022

Info

Voor vragen over het mountainbiken bij AV Triathlon kun je een mail sturen naar onze coördinatoren MTB’en, Gerrit van Gessel of John Waardenburg, via mountainbiken@avtriathlon.nl.