Menu

Frame Running voor volwassenen

Heb je een motorische beperking en wil je graag sportief bezig zijn? Kom dan meedoen met Frame Running bij AV Triathlon.

Deze training richt zich op volwassenen met een loopbeperking. Bijvoorbeeld mensen met MS, reuma, ernstige artrose, aangeboren/niet-aangeboren hersenletsel of andere aandoeningen waardoor het lopen (van lange afstanden) lastig is. Op een frame met drie wielen, een zadel en een borststeun kunnen zij op uiteenlopende niveaus sporten.

Bij Frame Running train je in een groep op je eigen niveau op snelheid, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen. Er zijn twee groepen. In de groep voor volwassenen ligt het accent op looptraining. Er is ook een groep voor de jeugd, waar meer met spelvormen wordt gewerkt.

De trainingen zijn op maandag van 17.00 uur tot 18.00 uur op de trainingsaccommodatie in bos Birkhoven. Twee keer per maand trainen we op zaterdagochtend in het bos van 9.00 tot 10.15 uur. De groepen voor de bostrainingen worden ingedeeld op snelheid en zijn gecombineerd met de jeugdatleten. Soms trainen we ook met de reguliere hardloopgroepen.

Wil je meedoen? Je kunt eerst altijd proeftrainingen volgen. Voor proeftrainingen kun je een running frame lenen.

Voor meer informatie of om je aan te melden voor een proefles kun je een email sturen naar Jessica de Pagter.

Trainers gezocht!
We zijn nog op zoek naar enthousiaste (assistent) trainers voor deze groep. Ervaring is niet nodig. Vanuit Frame Running Nederland worden regelmatig workshops voor beginnende trainers aangeboden.

Verder lezen? 
Lees hier een artikel uit Kei in Sport (2021) over frame running bij AV Triathlon.