Medische commissie

De medische commissie is een commissie van actieve vrijwilligers –al dan niet met een (para-) medische achtergrond– die zich bezighoudt met het opzetten en uitvoeren van het verenigingsbeleid aangaande medische zaken. De medische commissie houdt zich bezig met de volgende kernactiviteiten:

1     Adviezen bij blessures / veilig trainen
2     Organisatie van reanimatiecursus en gebruik AED
3     Beheer van EHBO middelen

1   Adviezen bij blessures en veilig trainen

Blessurespreekuur

Iedere dinsdagavond is er voor leden van AV Triathlon een blessurespreekuur waar je advies kunt krijgen bij  (beginnende) blessures.

Blessurehersteltraining

Wanneer na een blessure de stap naar je trainingsgroep nog te groot is, kun je eerst deelnemen aan de blessurehersteltrainingen.

Voorlichting veilig sporten

Door middel van publicaties in het clubblad/nieuwsbrief en op de website worden leden geïnformeerd over relevante medische zaken.
Lees meer over reanimatie en AED.
Lees meer over de SOS-coin.

 2   Reanimatie/AED cursus

Jaarlijks organiseert de medische commissie de reanimatie- en AED-cursus voor alle trainers en vaste kantinemedewerkers.

 3   Beheer EHBO middelen

De medische commissie beheert de EHBO-middelen (verbanddozen, EHBO-tasjes voor trainers en de AED) die aanwezig zijn in de kantine.

Contact

Mail de medische commissie

Deel:
Share on FacebookTweet about this on TwitterEmail to someonePrint this page

LEES ONS CLUBBLAD

Lees alle clubladen >

Laatste tweets @AVTriathlon

  • Een week na zijn clubrecord 10 km is het opnieuw raak voor Jaap Stijlaart: bij de @7Hloop verbetert Jaap het clubre… http://t.co/gW0FE6IRE9
  • Zet alvast in je agenda: de data voor de Keistad Baancompetitie 2018 http://t.co/ihAIlGITjN Inschrijving open op 1 februari 2018
  • Mooie opening crossseizoen voor Jasmijn Bakker: ze wint de juniorenrace bij de Crosscup in Mol (B) voor de Belgische favoriete Justine Tinck
  • Jony Heerink, lid van @AVTriathlon en @HellasUtrecht, genomineerd als Sportvrouw Amersfoort 2017 http://t.co/UxGKvWiAHU Stemmen op Jony!

FOTO’s EN VIDEO’s