Veel hardloopwedstrijden zijn verzet naar een later tijdstip. Dat betekent dat het een drukke nazomer en herfst wordt voor de wedstrijdlopers onder ons! Wil je in het najaar een marathon gaan lopen, dan kun je nog aansluiten bij de marathon-trainingsgroep van Altis, Pijnenburg en Triathlon.
Volgens beproefd recept: op zondag een lange duurloop over afwisselende routes in de wijde omgeving, door de week zelf trainen bij je eigen club. In ieder geval 3 zondagse duurlopen doen we gezamenlijk met na afloop koffie en koek bij één van de clubhuizen.
We trainen samen op de volgende data:
– zondag 25 juli, verzamelen om 8.30 uur bij de atletiekbaan Schothorst, clubhuis Altis, voor een korte startbijeenkomst met uitleg over het schema. Om 9.00 uur starten kort na elkaar 3 groepen met verschillende tempo’s, begeleid door ervaren marathontrainers. Afstand: 18 km.
– zondag 29 augustus vanaf het clubhuis van AV Triathlon, ook 3 tempogroepen, afstand 22 km. Starttijd 8.30 uur, 8.45 uur, 9.00 uur.
– zondag 19 september vanaf het clubhuis van AV Pijnenburg in Soest, voor de langste afstand van 30 of 34 km. Starttijd 8.30 uur, 8.45 uur, 9.00 uur.
Op de tussenliggende zondagen kunnen lopers met elkaar afspreken om in een bepaald tempo de duurloop te doen. Er zijn uitgewerkte routes beschikbaar, maar een eigen route van de juiste afstand
kan ook. Uiteindelijk is het doel om met een goed getraind gezelschap naar Rotterdam te gaan op 24 oktober, voor de 40e editie van de Marathon. Deelname aan dit voorbereidingstraject is gratis voor leden van de drie verenigingen.
Meer informatie in dit artikel van de vorige nieuwsbrief.
Voor vragen kun je contact opnemen met Christl Foekema,

Gelijk aanmelden voor deelname? Dat kan via het inschrijfformulier