Na het succes van de “Alleen maar toch samen” marathon in april organiseren Altis, Pijnenburg enTriathlon een gezamenlijke training van 13 weken voor de najaarsmarathon van Rotterdam. Met een kleine aanpassing is het natuurlijk ook mogelijk om een week eerder in Amsterdam of Amersfoort de marathon te lopen.

De training bestaat uit een serie duurlopen op zondagochtend. De duurlopen worden opgebouwd van 21 km naar 34 km. Vanwege de vakantieperiode en de mogelijke Coronamaatregelen gaan we uit van zelfstandige duurlopen waarbij de routes net zoals in het voorjaar wekelijks per mail worden toegestuurd. Indien we voldoende trainers hebben en de clubhuizen open zijn organiseren we een beperkt aantal gezamenlijke duurlopen en kun je na de duurloop in het clubhuis koffie drinken en ervaringen uitwisselen.Om aan de training deel te kunnen nemen voldoe je aan een aantal voorwaarden:

  • Je hebt het laatste jaar meerdere keren de halve marathon afstand gelopen in een tijd onder de 2 uur en 15 minuten;
  • Je verwacht de marathon binnen 5 uur te kunnen lopen;
  • Je gaat najaar 2021 een marathon lopen (hoeft niet persé Rotterdam te zijn);
  • Je kunt minimaal 3 keer per week trainen.

Voorafgaand aan de eerste training zal algemene informatie worden gegeven over het trainingsschema, de afspraken, trainingstempo’s e.d. Voor nadere informatie kun je terecht bij de trainers van de 3 verenigingen:

Arno Priem: arno.priem@gmail.com (AV Pijnenburg)

Christl Foekema: cfoekema@ziggo.nl (AV Triathlon)

Henri Bolk: henri.bolk@altis.nl (AV Altis)

Aanmelding voor de training kan via het inschrijfformulier (link)