Een leuke dag beleven met je loopmaatjes? De afwisselende, groene omgeving van Amersfoort, Soest, Baarn, Bunschoten en Nijkerk ontdekken, al hardlopend en fietsend? Of wie weet wil je wel een etappe wandelen. Dan is de Hexathlon een aanrader: een recreatieve estafette door het Eemland langs zes samenwerkende atletiekverenigingen. Voor jong en oud!

Vorig jaar werd de Hexathlon voor de eerste keer georganiseerd. ‘Hexa’, het Griekse woord voor zes, zegt al hoeveel clubs eraan mee doen. Omdat het zo goed is bevallen, organiseren we het nog een keer. Je doet mee in een team van 2 tot 10 mensen en de samenstelling van het team is naar eigen keuze. Eén persoon loopt hard, de anderen fietsen mee. Wisselen van loper kan op elk zelfgekozen moment (dat hoeft dus niet per se bij een clubhuis te zijn). Zo kan iedereen meedoen met de afstand die het beste uitkomt. Eén van de teamleden is die dag de teamcaptain. Inschrijven als team is gratis. Dit kan bij de contactpersoon van jouw vereniging tot uiterlijk 20 augustus. Voor AV Triathlon is de contactpersoon Martine Giesbers. Aanmelden van je team op trainerszaken@avtriathlon.nl

Wanneer: Zaterdag 4 september 2021, start tussen 10:30 en 12:00 uur.
Starttijd afhankelijk van schatting eindtijd, die de teams aan kunnen geven.

Waar: Vanaf en langs de accommodaties van AV Pijnenburg (Soest), BAV (Baarn), Quo Vadis (Bunschoten), AV Nijkerk, Altis (Amersfoort) en AV Triathlon (Amersfoort).

Voor wie: Hardlopers, fietsers, Sportieve wandelaars, Nordic Walkers en Jeugd.

Parcours: nader uit werken, totale afstand +/_ 60 KM.

Verwachte eindtijd: 17:00 uur.

Ook voor jeugd en wandelaars

Een verschil met vorig jaar september is dat nu ook de jeugd en de wandelaars kunnen meedoen. Zij gaan niet de hele estafette lopen. Het plan is om gedurende de dag twee bussen tussen de verenigingen te laten rijden, de één linksom en de ander rechtsom. Bij elke vereniging locatie is dan een halte. De sportief wandelaars, Nordic Walkers en jeugd (junioren) kunnen dan bij elke halte op- of uitstappen en op die manier dan zelf bepalen wat voor afstand ze willen afleggen. 

Feestelijkheden

Voor de pupillen zijn leuke plannen in de maak. Elke vereniging werkt die zelf uit. Bijvoorbeeld een fun parcours met hindernissen op en rond de atletiekbaan en/of een springkussen. De ouders/begeleiders van de jeugd kunnen dan zelf bepalen of ze bij de eigen vereniging blijven of met de bus ook naar 1 of meerdere verenigingen gaan. Elke vereniging kan de dag met een hapje/drankje, barbecue of iets anders feestelijks afsluiten. Voor AV Triathlon kunnen we hierbij wel wat hulp gebruiken. Vind je het leuk om mee te organiseren? Mail naar theo.hendriksen@xmsnet.nl 

Het organisatiecomité: Ruud van den Eshof, Theo Hendriksen (AV Triathlon) en Geert de Blecourt (Altis)

 

Bekijk hier het verslag en foto’s van vorig jaar: De Hexathlon van 27 september was een groot succes! – AV Triathlon