AV Triathlon organiseert voor de jeugd een aantal extra trainingen, ter voorbereiding op de zogeheten FUN triatlon, die op woensdag 5 juli plaatsvindt.

Er zijn in juni speciale fiets-, zwem- en looptrainingen, zodat je goed voorbereid aan het evenement kan beginnen. De FUN triatlon is bedoeld voor iedereen die wel eens een triatlon wil proberen, of gewoon een avondje lekker sportief bezig wil zijn met familie of vrienden.

Op donderdag 8 juni is er een fietstraining vanaf 18 uur vanaf het clubhuis, een week later een zwemtraining in het zwembad Hoogland vanaf 18 uur, donderdag 22 juni een looptraining vanaf 18 uur vanaf het clubhuis en op 29 juni is er vanaf het clubhuis een wisseltraining, ook weer vanaf 18 uur. De trainingen zijn vooral bedoeld voor de jeugd van 8 tot en met 18 jaar.

Bos Birkhoven

De FUN triatlon is een trainingswedstrijd in en rondom Bosbad Birkhoven en staat open voor iedereen met een zwemdiploma, een fiets en sportschoenen. Het is een trainingswedstrijd, dat wil zeggen dat je geen startnummer hoeft te dragen, dat er geen speaker is die je over de finish praat, en dat er geen prijzen zijn te verdienen. Maar we richten wel een wisselzone in en we noteren ook je eindtijd.

Je zwemt in het (niet-verwarmde) 50 meter buitenbad van het Bosbad. Je fietst over verharde wegen door het bosgebied die verkeersarm zijn en je loopt over de bospaden rondom het Bosbad. Finishen doe je op het grasveld voor het clubgebouw van AV Triathlon.

Start
Om 19.00 uur starten de kinderen tot en met 12 jaar met hun trainingswedstrijd over 100 m zwemmen, 3 km fietsen en 1 km hardlopen.

Wie mee wil doen aan de extra trainingen ter voorbereiding op de FUN triatlon kan zich inschrijven via onderstaande link:

https://forms.gle/myBqEFY1swh1z7Qf6