Wil je iets over jezelf vertellen?
Ik ben getrouwd met Mark (ook bestuurslid), we wonen met onze hond Alba in het Soesterkwartier. Ik werk als Software Consultant voor recruitment software. Op het moment van schrijven ben ik onderweg naar onze favoriete vakantiebestemming in Italië.

Hoe lang ben je al lid en wat was de reden dat je je aanmeldde bij de club?
Dat is sinds.. 2019 denk ik? Mark was eerder begonnen met sporten bij AVT, toen ben ik na veel positieve verhalen op een gegeven moment toch ook maar eens gaan kijken. Ik ben altijd erg van de goede voornemens, een paar keer achter elkaar gaan sporten, dan een paar keer niet omdat (.. vul hier smoes in..) en dan kwam het er niet meer van. Ik wilde toch eens proberen of ik door met een groep mee te lopen het hardlopen beter vol zou houden.

Hoe is het om lid te zijn van AVT?
Ik vind het heel bijzonder hoe binnen AVT iedereen op het eigen niveau mee kan doen. Ben je een fanatieke wedstrijdsporter? Dan zijn er andere fanatiekelingen met wie je je kan meten, tips kan uitwisselen en ook als team deel kan nemen aan wedstrijden. Maar er is ook alle ruimte voor iedereen die geen wedstrijdambities heeft, maar vooral zelf steeds beter wil blijven worden. Of gewoon in beweging wil blijven. Zelf hang ik gewoonlijk een beetje tussen die laatste twee categorieën in. De positieve motivatie van zowel de trainers als mede-sporters helpt mij erg om te blijven komen. Als ik weet dat trainers Rob en Leo op zaterdagochtend weer klaar staan in het bos, helpt dat erg tegen de neiging me in bed gewoon nog eens om te draaien.

In welke groepen train je en kun je die groepen typeren?
Op dit moment ben ik aan het hardlopen in de 5 km opbouw groep en ook aan het zwemmen en fietsen.
De 5 km opbouwgroep traint de afgelopen tijd samen met de start to run. Een grote groep met een mix van echt startende lopers, ervaren lopers die na een blessure weer opbouwen en zo hier een daar een paar zoals ik die eens in de zoveel tijd weer opnieuw beginnen.
Ons fietsclubje traint net als ‘de’ fietsgroep op de maandagavond, maar we rijden eigen routes. Wat korter en wat minder snel dan de andere groep – en ik denk met iets meer geklets onderweg. Heel gezellig, en zo fiets ik toch ondertussen afstanden waarvan ik een paar jaar geleden niet geloofd zou hebben dat ik dat ooit zou gaan doen. Ik zou sowieso hard gelachen hebben als je me toen verteld had dat ik ooit vrijwillig op een racefiets zou gaan zitten.
Bij het zwemmen krijgt onze helft van het bad afwisselend training van Hans en Peter. Heel bijzonder vind ik dat die tussen de ‘gewone’ training door tijd weten te vinden om beginnende zwemmers een borstcrawl te leren. Het blijft vroeg, maandag en vrijdag om 6 uur in het zwembad liggen, maar op die manier echt iets nieuws leren en vervolgens merken dat je zowaar zelfs steeds beter vooruit komt, is die wekker wel waard.

Wat doe je als vrijwilliger en waarom ben je vrijwilliger geworden?
Sinds de afgelopen ALV ben ik als bestuurslid verantwoordelijk voor PR & Communicatie en daarnaast aanspreekpunt voor onze Framerunners. De maanden daarvoor was ik beetje bij beetje in verschillende projectjes gerold rondom de nieuwe clubapp en het vrijwilligersbeleid. Toen kwam voorbij dat er bestuursleden gezocht werden. Ik denk dat ik ervaring heb die nuttig is voor zo’n rol, en wilde graag nog wat meer doen voor de vereniging.

Heb je een leuke anekdote die je als vrijwilliger hebt meegemaakt?
Eigenlijk ben ik pas vrij kort vrijwilliger, dus ik hoop dat er nog veel goede verhalen bij komen. Wat ik op dit moment het meest bijzonder vond om mee te maken, is eigenlijk het moment dat ik me realiseerde hoeveel anderen ook al bezig zijn met van alles en nog wat voor de vereniging. Ja, zoals ook op de ALV besproken, er ligt nog veel werk waarvoor we ook vrijwilligers hopen te vinden. Maar er wordt door zoveel mensen ook al wel zoveel gedaan.. daar werd ik heel blij van.

Heb je nog een aanrader voor anderen die nog geen vrijwilliger zijn?
Er is heel veel te doen, en dat zijn ook heel verschillende dingen. Eenmalige klussen, bijvoorbeeld bij een evenement of een schoonmaakdag. Klussen waarvoor het goed uit komt als je ergens ervaring mee hebt, maar ook van alles waar je zo blanco in kan stappen. Als het je leuk lijkt om nog wat meer betrokken te raken bij de vereniging en je steentje bij te dragen, spreek mij aan of wie dan ook van het bestuur of anderen die al meer binnen de vereniging doen. We gaan gegarandeerd iets vinden wat past bij je interesses en de tijd die je vrij kan maken.

Stel dat je je taken ooit overdraagt aan een volgende vrijwilliger, welke eigenschappen of kennis moet hij/zij in huis hebben om jouw rol goed te kunnen doen?
Heel eerlijk? De club mensen die bezig is met alles wat binnen ‘mijn’ takenpakket valt, weet al zo goed wat ze doen.. Dat dat allemaal goed loopt, heeft heel weinig te maken met eigenschappen of kennis aan mijn kant. Ik ben ook pas net begonnen, de komende tijd hoop ik ‘mijn’ vrijwilligers beter te leren kennen en samen een plan te maken waar we mee aan de slag willen. Op dit moment zou ik zeggen dat het voor een bestuursrol onder andere belangrijk is om flexibel te kunnen schakelen tussen beleidsvorming, hands-on inspringen en vrijwilligers faciliteren.