Vanwege het uitlopen van de renovatie van het bosbad kunnen we op 5 juli geen gebruik maken van het zwembad en daarom wordt de FUN Triatlon verplaatst naar 6 september. Dit is de 12e keer dat de FUN Triatlon wordt georganiseerd.

Het evenement is bedoeld voor iedereen die wel eens een triatlon wil proberen, of gewoon een avondje lekker sportief bezig wil zijn met familie of vrienden.

De FUN triatlon is een trainingswedstrijd in en rondom Bosbad Birkhoven en staat open voor iedereen met een zwemdiploma, een fiets en sportschoenen. Het is een trainingswedstrijd, dat wil zeggen dat je geen startnummer hoeft te dragen, dat er geen speaker is die je over de finish praat, en dat er geen prijzen zijn te verdienen. Maar we richten wel een wisselzone in en we noteren ook je eindtijd.

Je zwemt in het (niet-verwarmde) 50 meter buitenbad van het Bosbad. Je fietst over verharde wegen door het bosgebied die verkeersarm zijn en je loopt over de bospaden rondom het Bosbad. Finishen doe je op het grasveld voor het clubgebouw van AV Triathlon.

Start
Om 19.00 uur starten de kinderen tot en met 12 jaar met hun trainingswedstrijd over 100 m zwemmen, 3 km fietsen en 1 km hardlopen.
Na de goede ervaring in 2022 kunnen ook dit jaar weer FrameRunners deelnemen. Let op, het loopparcours gaat door het bos, maar is goed begaanbaar met een running frame.

Een half uur later, om 19:30 uur, start de teamrelay, een trainingswedstrijd voor iedereen vanaf 13 jaar. Een team bestaat uit drie personen. Teamlid 1 start met 200 m zwemmen, gaat daarna 5 km fietsen en loopt tot slot 1 km hard. Aan de rand van het zwembad tikt hij (of zij) teamlid 2 aan die dan begint aan zijn/haar triatlon over dezelfde afstanden. Tot slot mag teamlid 3 starten en de triatlon afleggen. Zodra het derde teamlid over de finish komt wordt de eindtijd van het team genoteerd.
De samenstelling van een team is geheel vrij: man, vrouw, snel, iets minder snel of helemaal niet snel, alle combinaties zijn mogelijk. Het belangrijkste is dat je FUN hebt in het samen volbrengen van een triatlon.

Laagdrempelig

Om de laagdrempeligheid van de trainingswedstrijd te vergroten houden we de kosten in verband met de huur van het zwembad zo laag mogelijk: 4 euro per deelnemer – dus 12 euro voor een team.

Aandachtspunten
⦁ Deelname geschiedt geheel op eigen risico.
⦁ Betaling van het inschrijfgeld (pinnen of contant) is alleen mogelijk op de dag van de trainingswedstrijd.
⦁ Tijdens het fietsen is het dragen van een fietshelm verplicht.
Heb je zelf geen fietshelm? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan kijken of we iets voor je kunnen regelen.
⦁ Heb je geen triatlonpakje en zwem je dus in een zwembroek, badpak of bikini? Denk er dan aan dat je na het zwemmen een T-shirt of iets dergelijks aantrekt zodat je niet enkel in je zwemkleding rondfietst en loopt.

Inschrijven:

Inschrijven kan alleen via voorinschrijving tot en met zondag 3 september (of zolang er plek is) via dit inschrijfformulier. Heb je je al ingeschreven voor 5 juli, dan blijft je inschrijving staan voor 6 september en hoef je je niet opnieuw in te schrijven.

Heb je een vraag? Stuur dan een mailtje naar Peter Hendriksen – pfhendriksen@gmail.com