AV Triathlon is een samenwerkingsverband aangegaan met Running 4 Climate. Op vrijdag 21 juni organiseert Running 4 Climate een ‘Klimaat Marathon’ met als startlocatie het clugebouw van AV Triathlon.

Running 4 Climate (R4C) is een stichting die op een sportieve manier aandacht vraagt voor de klimaatcrisis. Volgens voorzitter van R4C, Roos van Oosten is er sprake van een ‘bewust’ samenwerkingsverband.’ ,,AVT kent de kernwaarden SBBB: Samen – Bewust – Buiten – Beleven. AVT wil de waarde ‘bewust’ verder uitdragen en is daarom een samenwerkingsverband aangegaan met R4C.”

,,Running 4 Climate is mede door AVT-leden opgericht. Het is een stichting, die op een positieve aandacht aan het klimaatprobleem wil geven. Sport is daarvoor een uitstekend middel. Het plan is dat we komende drie jaar waar mogelijk elkaars activiteiten ondersteunen.”

Klimaat Marathon 

,,Heel praktisch onze allereerste stap: R4C organiseert op vrijdag 21 juni de ‘Klimaat Marathon’, een ronde van 47 km met twee startlocaties, AVT en het KNMI-terrein in De Bilt. Een halve ronde van 27 km is ook mogelijk. Het sportieve concept run-bike-run lijkt op de Utrechtse Heuvelrug-Run. Een team bestaat uit 2 tot 7 mensen, minimaal 1 loper, en minimaal 1 fietser. Onderweg mag je zo vaak wisselen als gewenst. Het zou supermooi zijn als je loopt in een shirt met klimaatstrepen – of een AVT-shirt.”

Inspiratie
Running 4 Climate is geïnspireerd door Cycling 4 Climate. Deze stichting organiseert dit jaar voor de vijfde keer een wielertocht van Breda naar Groningen, langs de denkbeeldige kustlijn die kan ontstaan als de dijken breken. Cycling 4 Climate organiseert dit jaar ook kortere tochten, waarvan een recreatieve van De Bilt naar Amersfoort.

Inschrijven

Schrijf je in als team, t/m 21 mei nog regulier tarief. Kun je niet op vrijdag 21 juni, maar wil je wel ‘klimaatlopen’, bestel dan gewoon een shirt, en loop er een andere wedstrijd mee. Maar pas op, want ze ‘lopen hard’!

Meer informatie: Roos van Oosten (voorzitter): roos@running4climate.nl ; Rob Kemmeren (secretaris)
rob@running4climate.nl.

En:
www.klimaatmarathon.nl; www.running4climate.nl