AV Triathlon staat dit hele jaar uitgebreid stil bij haar veertigjarig bestaan. Maandelijks komt in de nieuwsbrief één van de leden van de vereniging aan het woord die in dit kroonjaar ook de leeftijd van 40 bereikt. Deze maand vertelt Erik waarom hij bij de vereniging is gekomen met een geweldig doel dat ook nog eens met zijn 40e verjaardag te maken heeft!

Ik ben Erik en woon in Vathorst met Christine, Tijmen en Noa. Ik ben sinds september 2023 lid van AV Triathlon om met gelijkgestemden sportieve doelen te behalen. Eerlijk is eerlijk, ik moest wel even een drempel over om lid te worden, maar ik ben heel erg blij dat ik de stap heb gemaakt.

Ik kom namelijk uit het voetballen, echt een teamsport, en heb dat tot de geboorte van mijn kinderen met veel plezier gedaan. Nadat ik de voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen, ben ik mij weer gaan toeleggen op wielrennen. Soms in een groepje, soms alleen. Ik merkte al snel dat ik langere en snellere tochten begon te maken en ook de winter en avonden door bleef fietsen. Zeker in Corona-tijd, toen de spinningfiets buiten bereik was door gesloten sportscholen.

Mede door de Corona-pandemie merkte ik dat ik weer veelzijdiger wilde sporten. Zo ben ik het hardlopen en kracht- en stretchoefeningen ook gaan oppakken. Met hardlopen maakte ik eerst kleine rondjes van 5-10 kilometer, maar ging naar steeds grotere ronden maken tot zelfs een Marathon. En daarbij kwam ook nog het zwemmen, nadat collega’s mij enthousiast hadden gemaakt om een keer 1/8 triathlon mee te doen. Inmiddels ben ik een paar 1/8-, kwart- en  OD-triatlons verder en heb ik mijzelf tot doel gesteld om een Iron Man 70.3 in Nice te voltooien voor mijn 40ste. Om dit op een leuke manier en onder begeleiding van goede trainers te doen, besloot ik lid te worden van AV Triathlon. Nu ben ik dinsdagavond op de baan te vinden ben en vrijdagochtend (6 uur!) in het zwembad, De rondjes fietsen doe ik via Zwift of nu weer lekker buiten met vrienden of collega’s.

AV Triathlon maakt dat het sporten nog net wat makkelijker gaat en dat ik elke keer weer een stapje verder, harder of beter ga. Vooral ben ik leuker aan het sporten! Je sport bij een vereniging met gelijkgestemden die, ondanks dat je een ander doel hebt, een positieve energie geven en maken dat je elke week weer bij de training wilt zijn. Leeftijd maakt hierbij helemaal niet uit. Zelfs niet, dat je als net nieuw lid, de 40 aantikt in het jaar dat de club 40 jaar bestaat. Op naar nog meer mooie sportieve momenten met elkaar!