AV Triathlon staat dit hele jaar uitgebreid stil bij haar veertigjarig bestaan. Maandelijks komt in de nieuwsbrief één van de leden van de vereniging aan het woord die in dit kroonjaar ook de leeftijd van 40 bereikt. Vandaag is dat Djoeke, een triatleet!

Hoi, Ik ben Djoeke, woon in Leusden met Jefte en Sep. In 2018 lid geworden van AV Triathlon om mee te gaan doen met de teamcompetitie triatlon. Echt veel triatlon ervaring had ik toen nog niet, maar ik ben er lekker vol voor gegaan. Samen aan deze wedstrijden deelnemen vind ik erg gezellig en het geeft mij een boost om nog net iets meer mijn best te doen.
Ik heb eigenlijk geen vaste trainingsgroepen waarbij ik wekelijks meetrain. Veel trainingen doe ik dus zelf en regelmatig samen met andere triatlon dames. Als het warm genoeg is om buiten zwemmen dan ga ik op zondag regelmatig mee zwemmen in Zeumeren. Deze zomer zal ik wel vaker bij de wielrentrainingen op maandag zijn en dan ook mee training geven. Hopelijk kan ik zo mijn steentje bijdragen aan vaardiger op de fiets zitten.
Mijn mooiste herinnering met AVT is de teamcompetitie 2022. In de 2e divisie konden we leuk voorin meedoen en hebben we bij veel wedstrijden op het podium mogen staan. Aan de dubbele supersprint in Klazinaveen denk ik vooral met heel veel plezier terug. Tijdens de wedstrijd konden Debbie en ik elkaar goed helpen bij het fietsonderdeel door veel tijd te pakken. Daarmee konden we onze zwemachterstand terugpakken.
Naast de kortere wedstrijden in de teamcompetitie houd ik ook van lang fietsen. Afgelopen jaren hebben we het ‘bikepacken’ ontdekt. Ik vind het heerlijk om de hele dag te fietsen, alles mee te hebben en lekker trappen, eten en slapen. Soms een primitieve variant met een bivakzak in een bushokje en soms gewoon lekker in een warm hotel. Om onze passie voor bikepacken met andere te delen organiseren Jefte en ik dit jaar een bikepack evenement van de Ardennen naar de Eifel: arden2eifel-bikepacking.com.
Dit jaar word ik net als AVT 40 jaar. Toch mooi om te merken dat de aftakeling nog niet is begonnen.
Jaren terug dacht ik nooit een Marathon te gaan lopen, dat leek me niet gezond voor mijzelf. Toch is dat
dit jaar gelukt. Ook vallen mijn pr’s op Strava segmenten nog te verbeteren. Dus laat maar komen die 40!