Op zondag 29 oktober organiseert AV Triathlon de tweede Birkhoven Bosloop. In het prachtige bos kunnen jeugd en volwassenen kiezen uit verschillende afstanden op een afwisselend en uitdagend parcours.

Daarnaast zijn er wandelroutes van 10,15 en 20 km in het groene Amersfoort-zuid. De Birkhoven Bosloop is het meest gevarieerde evenement dat AV Triathlon organiseert, het programma biedt voor ieder wat wils.

Start en finish bij clubhuis

Start en finish zijn bij het clubhuis van AV Triathlon. De stadskanonniers zullen voor de startschoten zorgen en de sfeer zal verhoogd worden met live-muziek en met wedstrijdcommentatoren. Ook zal er een springkussen zijn. In het clubhuis zullen uiteraard koffie, thee e.d. verkrijgbaar zijn.

Het programma vult de hele zondag. In de ochtend start de jeugd met 1,5 of 3 km hardlopen. Daarna zijn er twee afstanden voor framerunners: 750 m of 1,5, km. ‘s Middags kan er 5 of 10 km hardgelopen worden.

Alle finishers ontvangen een medaille. Inschrijven kan via de website van AV Triathlon.

De jeugd en framerunners van AV Triathlon doen gratis mee. Zij kunnen zich opgeven via hun trainers.

Vrijwilligers nodig

Er zijn op de dag zelf nog diverse vrijwilligers nodig (hulp bij inschrijving, parcourswachten e.d.). Meld je aan via de website! Het wordt zeer gewaardeerd. Als vrijwilliger kun je gratis deelnemen aan de 5 of 10 km en je lunch wordt verzorgd.