Maar liefst twaalf teams van AV Triathlon deden zondag 24 maart mee met de eerste HeuvelrugRun, een estafette voor recreatieve én wedstrijdlopers, in zelf samengestelde teams over een afstand van 40 of 60 km.

In totaal hadden zich voor deze HeuvelrugRun 16 dappere teams ingeschreven. Twaalf teams van AVT, één van Altis, twee van AV Pijenburg en zelfs een internationaal team uit Coevorden, niet echt internationaal natuurlijk, maar wel van ver weg. Ze kwamen met de auto, dat dan wel, met de fietsen op het dak.

Uitgangspunt was dat er telkens één loper was en de rest van het team vrolijk fietsend de loper begeleidden. De teams hadden de keus uit twee routes: 40 of 60 km. Het was een uitdagend parkoers door het groene heuvelachtige hart van Utrecht, centraal in Nederland. Door veel bos en met leuke, soms pittige heuvels.

Verdwaald
Onderweg waren er streng uitziende, maar volledig verkleumde controleposten die ontbijtkoek uitdeelden maar de meeste deelnemers hadden hun fietstassen volgepropt met krentenbollen, koeken, kroketten en nog veel meer gezond spul. Er zijn wel wat deelnemers verdwaald, maar iedereen kwam binnen. Volgend jaar beter opletten hè…grr.

Na afloop was het kneuterig gezellig in het clubhuis van AVT, er was soep, drank, chippies en muziek. Het enige wat die dag tegenzat was het weer, dat hadden de heertjes van de organisatie niet zo best geregeld, minpuntje.
Desondanks zaten diezelfde heertjes van de organisatie ’s avonds knorrend van tevredenheid uit te puffen op de bank. Niet meegedaan? Heb je spijt van hè als je dit leest. Volgend jaar dan maar….
(Ruud van den Eshof)