AV Triathlon is op zoek naar nieuwe kandidaten voor de opleiding tot Looptrainer 2.

Vele trainers maken licht werk: hoe meer looptrainers hoe minder groot de druk op de bestaande trainers wordt. We creëren dan een veerkrachtige trainerspool en kunnen ons aanbod op peil houden, zodat ieder lid van AVT altijd een creatieve en volledige hardlooptraining kan volgen.

Neuwe trainers opgeleid

Trainingopbouw

Tijdens de (assistent) trainersopleiding leer je vanuit pedagogisch en didactisch handelen goed om te gaan met lopers of atleten. Daarnaast wordt er natuurlijk ook stilgestaan bij looptechniek en de opbouw van een training.
Vind je de stap naar het zelfstandig trainer zijn te groot? Dan kan je na het volgen van de opleiding ook instromen als assistent trainer. Je neemt dan onder begeleiding deeltaken van een trainer over.

Wat houdt de trainerscursus in?
📚 Voordat we starten met de opleiding melden we je aan bij de Atletiekunie en krijg je toegang tot de elektronische leeromgeving van de Atletiekunie. Deze leeromgeving bevat lesmateriaal en opdrachten die je voorbereidt voor iedere workshop/cursusbijeenkomst op het clubhuis .
👩‍🏫 In de workshop bespreken we de leerstof. Vervolgens breng je die in de (oefen)praktijk, namelijk aan je medecursisten en dat is dus in een kleine vertrouwde setting. Na afloop bespreken we hoe het ging en krijg je “tips en tops”.
👯‍In totaal hebben we vijf bijeenkomsten op zaterdag, vanaf het einde van de ochtend en die ongeveer twee uur duren. Als je aan alle opdrachten hebt voldaan ben je geslaagd voor de opleiding. Je begint dan met je stage in een van de loopgroepen.
🎽 Tijdens je stage start je met het verzorgen van de warming up of de cooling down en in jouw tempo breid je dit uit. Je hebt een vaste begeleider, namelijk een van de trainers van je stagegroep. Die heeft nauw contact met jou en met de opleiders
🏁 Na een aantal maanden organiseren we een terugkomdag om ervaringen uit te wisselen. Verder verzorgen we nog waar nodig een extra workshop, bijvoorbeeld over nut en noodzaak van loopscholing.
📚 Als je eenmaal (assistent)trainer bent kun je bijscholingen volgen, bijvoorbeeld tijdens de Looptrainersdag op Papendal.

Ben je enthousiast geworden? Geef je dan op door een mail te sturen naar trainerszaken@avtriathlon.nl. Dit e-mailadres kan je ook gebruiken als je nog vragen hebt.

Trainer in actie