Heb jij behoefte aan een nieuwe stip op de horizon? Iets wat houvast geeft in deze periode van trainen-zonder-groep? Vanaf 10 januari 2021 kun je bij AV Triathlon een schema volgen dat je in drie maanden begeleidt naar het volbrengen van een hele of halve marathon of 10 km op zondag 11 april 2021.

Hardlopen biedt ontspanning, vermindert stress, zorgt voor fitheid en biedt structuur in het weekpatroon. Daarom vinden we het als trainers belangrijk om een alternatief en perspectief te bieden aan onze lopers. Wij willen jullie graag virtueel bijstaan als je het leuk vindt om in het voorjaar van 2021 een coronaproof (halve) marathon of 10 km te lopen.

Marathongroep APT

Altis, Pijnenburg en AV Triathlon (APT) hebben vorig jaar een grote groep lopers (>60) op de been gebracht om samen te trainen voor de marathon van Rotterdam, april 2020. Het was geweldig om met zoveel gelijkgestemden te trainen voor dit prachtige evenement. Dit traject kwam in maart 2020 abrupt ten einde als gevolg van de coronapandemie. Voor komend voorjaar zijn ook al diverse marathons afgelast of uitgesteld.

Doe je (opnieuw) mee met de APT-groep, dan krijg je een schema voor de lange duurlopen in aanloop naar een marathon. Elke week sturen we je een voorstel voor een route en de instructies voor de beoogde tempo’s. Deze duurlopen loop je alleen of in zelf te maken groepjes binnen de coronaregels. De route kun je desgewenst aanpassen of je maakt zelf een route. Naast de zondagse duurloop doe je de rest van de trainingen zelf of, als dat weer mag, in clubverband. Via een appgroep kun je de trainers en de andere lopers op de hoogte houden van de vorderingen, pieken en dalen.

Het schema loopt van 10 januari 2021 tot 4 april 2021. Op 8 januari willen we een online aftrap organiseren. Op 11 april bieden we een marathon aan over 4 ronden van 10,5 km door Birkhoven/Soest. Hoe we die organiseren, hangt af van de coronaregels die dan gelden en van wat nodig is om ongewenste groepsvorming te voorkomen.

We beginnen met een duurloop van 21 km, dus zorg ervoor dat je 10 januari in staat bent om deze afstand te lopen. Wil je meedoen? Geef je op via deze link.

De organisatie is in handen van Christl Foekema (AV Triathlon), Henri Bolk (Altis) en Arno Priem (Pijnenburg).

 

Halve marathon à la Egmond

De befaamde Halve van Egmond gaat niet door, dat zal bekend zijn. Maar op de datum dat je deze klassieker zou lopen, kun je nu gaan starten met je voorbereiding voor een halve marathon op zondag 11 april 2021.

Het beproefde schema van weleer geeft je houvast voor de opbouw in de zondagse duurlopen. Net als bij de marathongroep geldt: deze duurlopen loop je alleen of in zelf te maken groepjes binnen de coronaregels. Naast de zondagse duurloop doe je de rest van de trainingen zelf, al dan niet, in clubverband. Je traint individueel of in kleine groepjes, net wat de coronaregels voorschrijven.

Je krijgt een schema voor de lange duurlopen, de routes krijg je middels een link naar afstandmeten.nl. Dat zijn routes met het clubhuis als vertrekpunt, maar je kunt natuurlijk ook je eigen route maken, als de afstand maar overeenkomt met die in het schema. Doe je mee? Meld je dan aan op halvemarathon@avtriathlon.nl. Vermeld daarbij ook je telefoonnummer in verband met (onderlinge) communicatie via een daarvoor aan te maken app groep.

De organisatie van de halve van Birkhoven is in handen van Chi Shing Chang, René van der Haar en Ruud van den Eshof.

De tien kilometer

Gewoonlijk start twee keer per jaar een 10-kilometer opbouw cursus. In 2021 staan hiervoor als startdata 13 maart en 2 oktober. Het is nu te vroeg om te zeggen of dit zal doorgaan. Als je zelf wilt gaan trainen voor de ‘Birkhoven 10 km’, dan kun je gebruik maken van een opbouwschema, alle info zoals trainingstips, afstanden en routes krijg je per mail.

Je traint individueel of in kleine groepjes, net wat de coronaregels voorschrijven.

Uiteindelijk kun je dan op zaterdag 10 april 2021 één grote ronde van 10 km hardlopen door ons trainingsgebied in Birkhoven/Soest. Uiteraard zal ook dat gebeuren binnen de dan geldende coronaregels.

Doe je mee? Meld je dan aan op 10kmbirkhoven@avtriathlon.nl. Vermeld daarbij ook je telefoonnummer in verband met (onderlinge) communicatie via een daarvoor aan te maken app groep.

De organisatie van de Birkhoven 10 km is in handen van Arie Kingma, Theo Groot en Teus van de Beek.