Het was geen wedstrijd. Toch werd er een dag lang fanatiek hardgelopen en gefietst in de bossen rond Amersfoort, Soest en Baarn. De 3e editie van de Hexathlon op 11 september trok weliswaar minder teams dan voorgaande jaren, maar was er niet minder sportief en gezellig om. In twee lussen vanaf BAV en AVT naar Pijnenburg legden de teams in totaal 60 km af. De zon deed goed mee en na afloop was het plezierig toeven bij het clubhuis van AV Triathlon.

De teams bestonden gemiddeld uit 5-6 personen, met uitschieters naar 3 en naar 8. De mooiste namen kwamen voorbij, zoals Team Yabadabadu, Todeledoki en Team gezelligheid kent geen tijd. De routes waren bedacht door leden van BAV (Baarn) en AVT (Ruud van den Eshof en Theo Hendriksen). De meeste teams gingen van start bij het clubhuis van AVT en finishten daar ook. Vandaaruit ging het twee kanten op, met een noordelijke lus of via een zuidelijke lus naar AV Pijnenburg. Vandaar was er een grote lus naar de atletiekbaan van BAV en dan weer terug. Het parcours was voor velen verrassend, je kwam op stukken die geheel nieuw waren. Ook het lopen over de kilometerslange startbaan bij Soesterberg was niet alledaags. In de bossen tussen Soest en Baarn en in het Baarnse bos was het soms wel even zoeken en ploeteren over zandpaden, maar dat mocht de pret niet drukken. Onderweg waren er smakelijk ingerichte verzorgingsposten: bij de clubhuizen van AV Pijnenburg en BAV en bij de startbaan met een post van Altis. Erg leuk om daar teams van andere clubs te ontmoeten Bovendien kwamen teams elkaar onderweg tegen en dat leverde veel gezwaai en gegroet op.

Door de samenwerking tussen de vier verenigingen is er een leuk evenement ontstaan dat zeker naar meer smaakt. Bedankt Ruud en Theo!