In deze Coronatijd is het ook voor onze vereniging letterlijk hollen of stilstaan. Het ene moment moeten we de trainingen voor volwassenen stilleggen, het andere moment schalen we weer op. En intussen blijven heel veel leden op hun manier in beweging! Het goede nieuws: voor de jeugd konden de trainingen doorgaan en dat blijft ook zo.

In de reeks ‘sporten in coronatijd’ vind je hieronder inspirerende voorbeelden van de afgelopen tijd.

Wandelen met Gerard en Ingrid

Wandelen was al populair, maar nu veel mensen thuis moeten werken, wordt het nóg meer een ‘must do’. De wandeltrainingen in clubverband konden en kunnen nog steeds niet doorgaan, maar individuele trainers pakken het creatief op.

Daar het merendeel van de wandelaars zich in de risicogroep bevindt, hebben Gerard van Schaik en Ingrid Koot tijdens de periode met de aangescherpte maatregelen een alternatief bedacht door elke zaterdag- en maandagochtend met één deelnemer op pad te gaan. Dat is nog eens exclusief!

Inmiddels zijn de maatregelen weer iets versoepeld en mogen / kunnen wij (gelukkig) weer met groepjes van vier personen (trainer + max. 4 wandelaars) op pad gaan. Om dit te bewerkstelligen nodigen wij steeds een aantal wandelaars op persoonlijke titel uit om te komen wandelen. Op deze manier zorgen wij er voor dat, zolang de maatregelen nog van kracht zijn, iedereen in een roulerend schema een keer aan de beurt komt.

Na iedere wandeling krijgen wij vaak te horen dat het initiatief zeer gewaardeerd wordt en dat ze het samen kunnen wandelen wel gemist hebben. Daarnaast vinden de wandelaars het prettig om weer in Birkhoven te wandelen en dat ze op deze manier actief bezig zijn in de buitenlucht.
Een prettige bijkomstigheid is dat als men elkaar na een lange tijd weer ziet hierdoor weer andere gesprekken ontstaan en niet te vergeten je gezondheid vaart er wel bij.

Tot slot, en ook niet geheel onbelangrijk is dat wij op deze manier contact houden met onze medewandelaars.

Geen Vlasakkerloop, maar trail 

Het laatste weekend van november zou in het teken staan van de Vlasakkerloop, één van de pareltjes van AV Triathlon. Net als vele andere loopevenementen ging dit vanwege het coronavirus niet door. Om tóch iets van de sfeer van deze AVT-happening te ervaren, konden hardlopers op 28 november meedoen aan een trail van 10 km door Birkhoven/Korte Duinen. Rond de vijftig leden uit verschillende niveaugroepen deden hieraan mee. Er was geen gezamenlijke start en daardoor verspreidden de lopers zich alleen of in groepjes van vier over het parcours. Het was soms even puzzelen naar de gele bordjes en rode lintjes; je beseft dan weer hoe makkelijk het is om in een groep achter een trainer aan te draven… Wil je de route, uitgezet door Jack en Bastiaan, nog eens hardlopen of wandelen? Kijk op https://afstandmeten.nl/index.php?id=2810167

Plannetjes

Zodra de omstandigheden het toelaten wordt er gestart met de ‘lunchloop’: een compacte hardlooptraining op de woensdagen van 12.00 tot 13.00 uur vanaf diverse startpunten, verspreid over Amersfoort èn Leusden, dus altijd wel ergens bij jou in de buurt. En er zijn creatievelingen die plannen hebben om een AVT-oliebollenloop te organiseren op 31 december, vergelijkbaar met de trail van 28 november. Bovendien worden er weer reguliere trainingen gegeven (zie het coronaschema) en geven trainers trainingsadviezen die iedereen individueel kan uitvoeren. Je kunt dus blijven hardlopen bij AVT, maar voorlopig dan op een andere manier dan we gewend zijn. Overigens: de 5 km opbouw cursus die op 1 december zou starten, gaat vanwege de maatregelen niet door.

Fietsen met Hans

Terwijl de meeste trainingen stilvielen, ging het fietsen op de Tacx gewoon door. Vanuit huis voor de buis! Hans van der Linden zet elke maandagavond 19:30-20:30 een groep atleten flink aan het werk via een live verbinding. Wil je meedoen? Kijk op https://meet.jit.si/AVTtacx

Zwemmen in alle vroegte

De zwemtrainingen gaan gelukkig momenteel weer door. Maandag- en vrijdagochtend van 6:00 tot 6:45 uur in de Amerena. We mogen met maximaal 30 atleten tegelijk en zwemmen over dubbele banen (dus ene baan heen en andere baan terug). Via een app, Spond, houden we de aanmeldingen bij. https://avtriathlon.nl/zwemtrainingen/