AV Triathlon en Altis hebben afgesproken samen te kijken of er op zaterdagochtend ook door hardloopgroepen en wandelgroepen van Altis vanuit het AVT clubhuis in Birkhoven kan worden gestart. Het gaat om een vijftal loopgroepen en twee wandelgroepen die weliswaar op zaterdagochtend al in Birkhoven hun rondjes liepen/lopen, maar hun start/finish lag bij Bokkeduinen.

De hardloopcommissies van beide verenigingen hebben in de afgelopen jaren al meer samengewerkt en van elkaars infrastructuur gebruik gemaakt en de Altisgroepen vonden het prettig om in de hardloopsfeer van de zaterdagochtend in het AVT clubhuis aan te kunnen sluiten. Ook AVT vindt het prettig dat het clubhuis goed gebruikt wordt om de Amersfoortse atletiekgemeenschap te ondersteunen. Daarom ook hangt er een Altis vlag bij het clubhuis, in afwachting van een bord langs de atletiekaccommodatie (net zoals bij atletiekbaan Schothorst beide logo’s te zien zijn).

Begin juni zijn de wandelgroepen al gestart met een proef waarbij een tweetal groepen ook in de training is samengevoegd. Tijdens de evaluatie is besloten om deze met nog eens drie maanden te verlengen. Inmiddels start ook de andere Altis wandelgroep vanaf het clubhuis. Begin november vindt er opnieuw een evaluatie plaats.

De loopgroepen starten met een proef voor 2 maanden (start 15 oktober, evaluatie begin december). Bij de evaluatie zal gekeken worden naar elementen als drukte, gebruik faciliteiten, sfeer, kosten.

De wens tot samenwerken is ook voortgekomen uit het feit dat er soms trainerstekorten zijn en dat sommige groepen erg klein zijn. Ook is er een wens om gezamenlijk met Altis (en andere verenigingen) opleidingen te gaan verzorgen. Er zijn al diverse loopgroepen die over meerdere verenigingen heen functioneren, bijvoorbeeld de voorbereiding op de Halve van Egmond, de halve marathon van Amersfoort en de marathon van Rotterdam.

Wil je meer informatie, of alvast iets ter evaluatie inbrengen, neem dan contact op met de commissie Hardlopen Volwassenen (trainerszaken@avtriathlon.nl).