Er is een nieuwe datum vastgesteld voor de zogeheten FUN triatlon: woensdagavond 28 augustus.

Het populaire evenement stond aanvankelijk gepland voor woensdagavond 3 juli, maar moest worden uitgesteld omdat het Bosbad, vanwege de renovatie, nog niet open is. Het Bosbad gaat vanaf 6 juli fasegewijs open.

Wat is de FUN Triatlon?

De FUN Triatlon is een trainingswedstrijd in en rond Bosbad Birkhoven voor iedereen met een zwemdiploma, een fiets en sportschoenen. Een trainingswedstrijd wil zeggen dat je o.a. geen startnummer hoeft te dragen, dat er geen speaker is die je over de finish praat en dat er geen prijzen zijn te verdienen. Wel wordt er een uitslag opgemaakt.

Hoe ziet de FUN Triatlon eruit? Je zwemt in het (niet-verwarmde) 50 m buitenbad van het Bosbad. Je fietst over verharde wegen door het bosgebied die verkeersarm zijn, en je loopt over de bospaden rondom het Bosbad. Finishen doe je op het grasveld voor het clubgebouw van AV Triathlon.

Inschrijven nu mogelijk

Inschrijven is nu mogelijk tot en met 26 augustus. Jongeren tot en met 12 jaar kunnen zich inschrijven voor de individuele jeugd FUN triatlon. Ouders moeten inschatten of hun kind daarvoor in aanmerking komt. Vanaf 13 jaar kun je je inschrijven voor de FUN teamrelay. Voor inschrijving als framerunner hoeft alleen de deelnemer zelf ingeschreven te worden. Een begeleider hoeft zich niet in te schrijven.

Inschrijven kan via deze link: FUN triatlon