AV Triathlon staat dit hele jaar uitgebreid stil bij haar veertigjarig bestaan. Maandelijks komt in de nieuwsbrief één van de leden van de vereniging aan het woord die in dit kroonjaar ook de leeftijd van 40 bereikt. Deze maand Floor van Donselaar!

Ik ben Floor, 40 lentes jong en loop sinds een jaar of vier bij AVT. Ik woon samen met mijn vriend Bas, zoontje Borre (5) en dochtertje Wies (2). We wonen lekker dichtbij: in het Soesterkwartier. Ook mijn werk is om de hoek: bij de Hogeschool Utrecht in Amersfoort. In De Nieuwe Poort (bij Eemplein/rotonde) begeleid ik studenten van de opleiding Eventmanager. Hier worden de festivalproducenten en organisatoren van sportevenementen klaargestoomd voor een bruisende en sportieve toekomst!

Trailgroep

Ik loop met veel plezier op zaterdag bij de trailgroep en op dinsdag bij groep 3 in het bos. Om de week geef ik training aan de StayFit. Ik hou erg van heuveltjes en kleine paadjes. En ook van de gezelligheid van lopen met een groep. Mooie herinneringen zijn de uitstapjes met de trailgroep, naar Ameland of Drenthe. Ik hoop ook nog eens mee te kunnen op een tripje naar het buitenland.

Teamgevoel

Naast hardlopen probeer ik wel eens wat anders (vooral als ik geblesseerd ben), zoals mountainbiken of zwemmen. Ik heb altijd gevoetbald en heb er tot mijn 35 e niet bij stilgestaan dat je ook wat anders zou kunnen doen dan voetbal. Het was dus een grote ontdekking voor mij dat hardlopen (zonder bal) ook een sport is en dat dat hartstikke leuk is om te doen met mensen samen. Bij een vereniging zoals AVT heb je wel het teamgevoel, maar ook de vrijheid om een keertje niet te komen (zonder dat het team dan in de problemen komt doordat ze met een man minder spelen). Best of both worlds dus!

Bij AVT heb je vijftigers, zestigers en zeventigers die mij eruit lopen, fietsen of zwemmen. Ik ben dus nog een jonkie! Super mooi om te zien dat mensen zichzelf nog zo lang sportief blijven uitdagen.

Voor ieder wat wils

Nieuwe leden zou ik adviseren om lekker veel uit te proberen binnen AVT. Er zijn zoveel sporten, groepjes, varianten, niveaus en tijdstippen waarop trainingen aangeboden worden, dat er altijd wel iets voor je tussen zit.