De Monnikenboschweg, het door sporters van AV Triathlon veel gebruikte fietspad langs het spoor tussen Amersfoort en Soestduinen, is tot 7 november afgesloten. Een aannemer is deze week begonnen met  werkzaamheden in opdracht van de provincie Utrecht.

Tijdens veel trainingen wordt gebruik gemaakt van het verharde fietspad, dat loopt langs het zogeheten heideveldje en leidt naar het fietstunneltje richting De Stompert. Trainers zullen zo lang gebruik moeten maken van een omleidingsroute door het bos, zoals op onderstaand kaartje staat aangegeven.

Het fietspad is een onderdeel van de snelfietsroute van Amersfoort naar Utrecht. Op tal van plekken gaat aannemer KWS de komende tijd asfalt en tegels vervangen.

De werkzaamheden zijn 12 september begonnen en spitsen zich toe op drie gebieden: in Soestduinen in de omgeving van de Monnikenboschweg en in de omgeving van de Paltzerweg, en in De Bilt langs de Biltse Rading. Volgens de planning duren de werkzaamheden in de buurt van Soestduinen tot maandag 7 november. In De Bilt moet het werk al op 17 oktober zijn afgerond.

Het is de bedoeling dat er nieuw asfalt of beton wordt gestort. Op sommige plekken wordt het fietspad ook verbreed. Ook komt er nieuwe belijning. Omwonenden zijn in de afgelopen dagen per brief geïnformeerd over de werkzaamheden die zoveel mogelijk door de week tussen 7 en 17 uur plaatsvinden. Of de planning van 7 november wordt gehaald, staat niet helemaal vast: onvoorziene omstandigheden, zoals regen en koud weer kunnen roet in het eten gooien.

Met het verder verbeteren van de snelfietsroute hoopt de provincie het fietsverkeer tussen Amersfoort en Utrecht te stimuleren.