Deelnemers van een eerdere Hexathlon in 2020

Wil je een leuke dag beleven met je hardloopmaatjes van AV Triathlon in de groene omgeving van Amersfoort, Soest en Baarn? Dan is er voor jou op zondag 11 september de 3e Hexathlon-nieuwe-stijl: een recreatieve mega-hardloopestafette over zo’n 60 kilometer, georganiseerd door de vijf samenwerkende atletiekverenigingen. Iedereen kan meedoen: jong en oud en alle niveaus.

In 2019 en in 2021 vonden de eerste twee edities plaats en omdat het zo goed is bevallen, organiseren we het nog een keer, maar dan net iets anders. De totale afstand is ± 60 km. Je doet mee in een team van 2 tot 10 mensen, en de samenstelling van het team is naar eigen keuze. Eén persoon loopt hard, de anderen fietsen mee.

Wat houdt het in?

Iedereen kan meedoen met de afstand die het beste uitkomt. Want wisselen van loper kan op elk zelfgekozen moment (dat hoeft dus niet per se bij een clubhuis of ander wisselpunt te zijn).  Eén van de teamleden is die dag de teamcaptain. Uiteraard verzinnen jullie zelf je teamnaam. De teamcaptain schrijft het team in, onder vermelding van de naam van het team, het 06 nummer van de teamcaptain, en de startplaats van jouw team. Dat kan door een mail te sturen aan trainerszaken@avtriathlon.nl tot uiterlijk 20 augustus. En: na afloop maken we het gezellig met een hapje en een drankje!

Wanneer
Zondag 11 september 2022, start tussen 09:30 en 10:00 uur.

Waar
Vanaf het clubhuis van AV Pijnenburg (Soest), BAV (Baarn) of AV Triathlon (Amersfoort), je startlocatie is tevens finishlocatie. De deelnemende verenigingen zijn AV Triathlon en Altis, AV Nijkerk, BAV en AV Pijnenburg.

Voor wie
Voor alle hardlopers van Altis, AV Nijkerk, BAV, AV Pijenburg en AV Triathlon, de deelname is gratis.

De route
Je kunt starten bij AV Triathlon, BAV of AV Pijnenburg. Het parcours is ± 60 km, in een achtvorm, met op de kruising AV Pijnenburg. Het parcours kan dus vanaf de drie clubhuizen worden gelopen, met de klok mee (rechtsom) en tegen de klok in (linksom), net wat je wilt. Het parcours is uitgezet in Afstandmeten.nl en beschikbaar als GPX-bestand. Bereid je hiermee vooraf voor op het parcours, op de manier die je zelf het prettigst vindt. Er zijn geen wegwijzers/pijlen onderweg, maar verdwalen zul je vast niet…

Bewegwijzering
De route naar het clubhuis (vanaf de doorgaande weg) is waar nodig gemarkeerd, zodat je als team niet hoeft te zoeken waar je precies moet zijn.

Calamiteiten
Bij ongevallen: bel 112.
Bij onvoorziene omstandigheden kunnen de teamcaptains contact opnemen met hun coördinator. Die staat in verbinding met de dagcoördinator. Deze kan, als de omstandigheden daartoe aanleiding geven, besluiten de estafette stil te leggen. Het is raadzaam dat je een nummer bij je hebt ‘in case of emergency’ (bijvoorbeeld 06-nummer partner).

Communicatie
Er is een groepsapp van de coördinatoren van de verenigingen zodat zij onderling contact kunnen houden. Iedere coördinator onderhoudt zelf contact met zijn/haar teams via e-mail of whatsapp. De teamcaptains houden contact met hun eigen team via e-mail of whatsapp.

EHBO
In de clubhuizen is EHBO-materiaal aanwezig. Neem ook voor onderweg een EHBO-set mee. Water om te koelen/spoelen is ook handig.

Estafette
Het parcours is bedoeld als estafette; dus wisselen van loper bij elk wisselpunt. Heeft jouw team meer of minder lopers dan zes? Geen probleem: regel het wisselen naar eigen inzicht, de organisatie houdt geen toezicht vanaf het land, water of lucht….

Eten en drinken
Als team ben je selfsupporting: je neemt eten en drinken mee voor onderweg maar bij elk vereniging is wel thee, water en een koekie o.i.d. (gratis) te verkrijgen.

Fiets
De deelnemers die niet lopen, leggen het parcours fietsend af. Je kunt afspraken maken over een ‘bezemwagen’ voor het geval iemand uitvalt of een lekke band krijgt.

Starttijd
De coördinator geeft door wat jullie starttijd is (tussen 09.30 en 10.00). De teams starten om de 5 minuten, de ene met de klok mee, de andere tegen de klok in.

Tijdregistratie
Omdat het geen wedstrijd is, is er geen officiële tijdregistratie. Je kunt als team ervoor kiezen om de (netto) tijd bij te houden en dat binnen je vereniging te vergelijken. Netto wil zeggen: de totaaltijd minus het pauzeren bij je pauzebezoek bij een atletiekvereniging.

Veiligheid
Op de veiligheid letten is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Je loopt/fietst op de openbare weg. Let op je eigen veiligheid en die van medeweggebruikers. Verplaats je zoveel mogelijk achter elkaar. Er zijn geen verkeersregelaars, dus let goed op bij het oversteken van drukke wegen.

En tot slot:
Maak er een sportieve en gezellige dag van, geniet van het lopen, fietsen en elkaar!

Namens  de AV Triathlontrainers,
Theo Hendriksen en Ruud van den Eshof.