Zaterdag 25 juni 2022 was het zover, de Frame Running Cup: dé landelijke wedstrijd voor framerunners!

De wedstrijd was door corona 2 jaar niet gehouden, dus voor veel atleten was het de allereerste Cup en voor een aantal atleten zelfs de allereerste wedstrijd. Maandag op de training was dus keihard geoefend op de start en de finish en de verschillende afstanden. Trainers Eline, Anniek en Aafke zijn ervaren atleten en wisten gelukkig prima hoe het allemaal in zijn werk gaat. Na afloop kwam iedereen dus vol zelfvertrouwen van de baan: kom maar op met die Cup!

Met een buslading vol atleten, trainers en ouders en een aanhanger vol running frames vertrokken we in alle vroegte vanaf AV Triathlon op weg naar Lelystad. De warming-up begon voor sommigen al in de bus: op de achterbank werd gezongen en gedanst. Halverwege de bus was de chillzone, daar werd gezellig gepraat en er werden spelletjes gedaan. Voor in de bus werd gevlogd.

Precies volgens planning arriveerden we om kwart over 9 in Lelystad en om 10 uur stonden de eerste atleten aan de start van de 40 meter van jeugd categorie 1.
Max en Roos stonden nog wat onwennig aan de start, het was voor beiden de allereerste wedstrijd. Voor Mathis en Monica was het inmiddels gesneden koek, die stonden gefocust aan de start. Aangemoedigd door de rest van het team vlogen ze over de baan, het ging fantastisch en Roos behaalde zelfs de 2e prijs op de meerkamp (40, 60 en 100 meter) in deze categorie.

In categorie 2 hadden we Lonneke, Miene, Sezen, Fleur en Nynke aan de start. De eerste vier zijn al ervaren atleten, voor Nynke was het haar allereerste wedstrijd. De concurrentie uit de andere verenigingen was groot en ook onderling was het spannend. Op de 100, 200 en 400 meter eindigden de atleten steeds dicht bij elkaar. Uiteindelijk gingen Miene en Lonneke met de 2e en 3e prijs in deze categorie naar huis.

In categorie 3 deed Mirre mee. Mirre is onze snelste framerunner en zij kwam dan ook uit in de snelste categorie. In deze categorie worden de langste afstanden afgelegd: 200, 400 en 800 meter. Dankzij de support van haar teamgenoten ging Mirre harder dan zij had gedacht. En bij de prijsuitreiking kreeg zij dan ook de 2e prijs uitgereikt voor deze meerkamp.

Na deze zonnige dag konden we allemaal weer vrolijk de bus in. De muziek ging weer aan op de achterbank, de spelletjes werden weer uitgestald in het midden en voor in de bus werd misschien nog wat gevlogd, maar vooral gezellig nagepraat.