Voordat de zomervakantie begint bedenken de wandeltrainers van AV Triathlon, Theo Kok en Ingrid Koot, ieder jaar weer het ‘Zweeds wandelspel’, of anders gezegd een intervaltraining die op een speelse manier uitgevoerd gaat worden.

Afgelopen zaterdag 11 juni was het weer zo ver. Om 08.15 uur waren Theo en Ingrid druk in de weer in het Pinetum om het parkoers uit te zetten, verder lukt het Theo iedere keer weer om negen bijzondere, c.q. rare, vragen en antwoorden te zoeken die op de een of andere manier gerelateerd zijn aan de wandelsport.

In dit geval was het extra leuk omdat er een aantal wandelaars van Altis, vanwege de proefsamenwerking, voor het eerst mee deden aan dit Zweeds wandelspel.

Inspannend

Na duidelijke tekst en uitleg van Theo werd iedereen op pad gestuurd, en al snel werden de wangen rood en hoorde je menigeen licht hijgen van de inspanning – de wandelaars dienen zo snel mogelijk alle vragen te beantwoorden waarna zij met de gevonden letters het enig juiste woord moeten raden.

Er werd hier en daar ook strategisch gespeeld, en met regelmaat hoorde je “daar heb ik nummer zus gezien en nee, aan het einde van het pad daar heb ik het nummer zo gezien”. Dit keer waren de vragen pittig en duurde het langer dan normaal voordat men het woord had geraden.

Traditie

Voor vele is het inmiddels al een traditie maar het blijft voor iedereen zeker een uitdaging. Je wilt uiteindelijk allemaal in aanmerking komen dat je het woord hebt geraden en dat je winnaar wordt. De beloning is zoals altijd een verrassing waar Ingrid zich iedere keer weer voor uitslooft om iets leuks en aparts te kopen.

Maritza en Marga (zie foto) waren om 10.15 uur het koppel die het woord als eerste hadden geraden. Het te raden woord was “snoeihard”. Beide dames werden na afloop, en Maritza in het bijzonder omdat zij de Alpe d’Huez heeft gelopen, in het zonnetje gezet. Maritza wij zijn trots op je.

Om 10.30 ging iedereen weer onder begeleiding van de trainers naar het clubhuis voor een kop koffie met een traktatie, omdat de buitenbaan officieel was geopend.

Theo en Ingrid wensen alle sportief wandelaars een goede en een mooie zomer toe!

Namens Ingrid Koot, wandeltrainster groep 3