De centrale paddenstoel in Birkhoven stond op zaterdag 15 januari letterlijk in het middelpunt van de belangstelling. Op deze eerste dag na de lockdown was het een komen en gaan van hardlopers en wandelaars. Binnen de kortste keren was het gezelligheid troef én werd er ook nog serieus gesport.

Het coronateam van AV Triathlon had deze zaterdag gemarkeerd als ‘overgangszaterdag’. Na de persconferentie van vrijdagavond was er immers nog even de tijd nodig om te bepalen hoe we als vereniging de trainingen weer gaan oppakken en hoe de beschikbaarheid van trainers is. Met vooruitziende blik had eerder deze week de commissie hardlopen volwassenen vanaf ‘onze’ paddenstoel een parcours uitgezet waaraan iedereen kon meedoen. Ook andere groepen van niveau 3 en 4 waren actief op circuits in de nabijheid, waardoor het soms wel spitsuur leek op deze verder grijze zaterdagochtend. De wandelaars / nordic walkers deden er nog een schepje bovenop, de jeugd en de framerunners hadden hun gebruikelijke training in het bos en daardoor voelde het als ‘een gewone zaterdag’. En dat voelde heel lekker, getuige de vele vrolijke gezichten!

Bij terugkomst bij het clubhuis werden we verrast met gratis koffie/thee/limonade en kon iedereen nog even napraten. Hopelijk blijven we allemaal gezond de komende tijd; in ieder geval kunnen en mogen we weer samen sporten en daarmee zelf bijdragen aan onze gezondheid.

Lees hier het bericht van het coronateam over sporten vanaf 15 januari 2022