We zijn gestart! Vanaf 10 januari 2021 kun je bij AV Triathlon een schema volgen dat je in drie maanden begeleidt naar het volbrengen van een hele of halve marathon of 10 km op zondag 11 april 2021. Daar blijkt veel animo voor te zijn. Er doen 65 mensen mee aan het traject voor de hele en 40 mensen voor de halve marathon. De digitale aftrap op 8 januari bleek een geslaagd startschot voor beide groepen.

Marathongroep uit de startblokken

Vrijdagavond 8 januari om 19:50 druppelde de virtuele vergaderruimte vol met 50 enthousiaste hardlopers die via hun laptop, tablet of smartphone met Zoom geïnformeerd zouden worden over de marathontraining die weer wordt georganiseerd in samenwerking met AV Altis en AV Pijnenbur

Stipt om 20:00 werd de sessie geopend. Onder het motto “Marathontraining 2021, alleen maar toch samen” werden de plannen toegelicht. Dit jaar door Corona geen gezamenlijke trainingen maar voor elk weekend een opdracht voor de lange duurloop en een route die gelopen kan worden. De uitgestippelde route (of een eigen route als dat beter uitkomt) loopt iedereen op een zelf te bepalen tijdstip met een zelf te bepalen maatje of alleen. Samen met aanbevelingen voor de overige trainingen resulteert dit in een goede trainingsopbouw voor het afleggen van 42,2 km.

Voor de groepsbinding is er een whatsapp groep en een Strava groep gemaakt en houden we een aantal keer een Runners Café via Zoom waarin ervaringen gedeeld kunnen worden en informatie wordt verstrekt.

Op de eerste trainingsdag, 10 januari, waren al een groot aantal lopers op een 21 km route vanaf Altis via Hooglanderveen, Hoevelaken en Stoutenburg onderweg. Anderen waren op een eigen route onderweg en een aantal had de route al op zaterdag gelopen. Naderhand werden de ervaringen enthousiast in de whatsapp groep gedeeld. De komende weken staan mooie routes door landgoed Pijnenburg, Birkhoven, den Treek, rond de Glind en Leersum op het programma. Uiteindelijk moet dit op 11 april resulteren in een trainingsmarathon over 4 rondes in Birkhoven. Hoe we dit gaan doen is afhankelijk van de Coronamaatregelen die dan gelden.

 

Halve marathon, je kunt nog meedoen!

Op dezelfde dag kun je er ook voor kiezen om 2 rondes af te leggen en ook daarvoor kun je ‘alleen maar toch samen’ trainen. Ruim 40 sporters hebben zich hiervoor aangemeld. Tijdens de Zoom-meeting bleek het enthousiasme al… al negen maanden alleen maar gecancelde evenementen en dan nu de kans om weer ergens voor te gaan trainen. Net als bij de trainingsgroep voor de hele marathon worden de duurlooptrainingen coronaproof afgelegd: individueel of in groepjes van 2.

Natuurlijk een heel verschil met wat we gewend zijn, maar gelukkig kunnen we weer aan de slag. Dat we na afloop geen gezamenlijk koffiemoment + wat lekkers hebben, ach, dat komt wel weer…

Iedereen heeft uitgebreide uitleg gekregen over de trainingsopbouw en een trainingsschema voor de duurlopen (+route) en allerlei goed bedoelde adviezen om op 11 april strak getraind met een vrolijke grijns de 21,1 km af te leggen. En we laten het niet bij de geadviseerde duurlopen, nee, de deelnemers krijgen ook wekelijk een advies voor een intervaltraining. We hebben een e-mailbestand, een app groep, Strava en elkaar, wat wil je nog meer in deze sombere tijd!

Wil je nog aanhaken? Stuur een mail naar halvemarathon@avtriathlon.nl met vermelding van je naam en 06 nummer en je bent van harte welkom!

Namens alle organisatoren, Christl Foekema